Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pārrunāta iecere ieviest Latvijas-Krievijas robežu monitoringu

Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas Transporta darba grupa pārrunājusi Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietu infrastruktūras attīstības jautājumus. Viena no iecerēm tuvākajos gados ir ieviest abpusēju robežu monitoringu, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrija (SM).

Ministrijā pavēstīja, ka starpvaldību komisijas darba grupa, kuru vadīja Latvijas SM valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un Krievijas Transporta ministra palīgs Jurijs Petrovs, pārrunāja sadarbību autosatiksmes, dzelzceļa, aviācijas, loģistikas jomās, kā arī robežšķērsošanas vietu infrastruktūras aktuālos jautājumus.

Pēc ministrijā vēstītā, puses atzīmēja veiksmīgo sadarbību autosatiksmes un aviācijas jomā. Šogad Latvijas autopārvadātājiem papildus piešķirtas 1500 universālās kravu pārvadājumu atļaujas, bet Krievijas pārvadātājiem piešķirtas papildus 7000 atļauju divpusējiem un tranzīta kravu pārvadājumiem, kā arī 1000 universālās kravu pārvadājumu atļaujas.

Abu valstu komisijas pārstāvji atzīmēja, ka arī aviācijas jomā noris lietišķa sadarbība, kas turpina attīstīties. Latvijas puse informēja, ka šogad deviņu mēnešu laikā starp abām valstīm pārvadāti 668 000 pasažieru, kas ir par 18% vairāk nekā pērn šajā laikā posmā. Starp abām valstīm pasažierus apkalpo četras aviolīnijas, kas lido uz piecām pilsētām. Nedēļas laikā tiek veikti 110 lidojumu turp un atpakaļ. Starptautiskajā lidostā Rīga par 25% palielinājusies pasažieru plūsmas caurlaidība nešengenas zonā.

Tāpat puses pārrunāja Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietu infrastruktūras attīstības jautājumus. Viens no tiem ir iecere tuvākajos gados ieviest abpusēju robežu monitoringu.

 

Top komentāri

Kas tas par "monitoringu"?
K
Vai tad robeža šobrīd kontrolēta netiek? Un pārāk daudz tos krievus laist iekšā nevajag, daudzi negrib vairs braukt mājās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas