Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pārsūdzēts atstādinātajam bērnunama Līkumi direktoram piemērotais apcietinājums

Salas novada reorganizētā bērnunama Līkumi atstādinātajam vadītājam Jurim Boķim piespriestais drošības līdzeklis - apcietinājums - ir pārsūdzēts, un apelācijas tiesa drošības līdzekļa piemērošanu izvērtēs nākamajā nedēļā, noskaidroja aģentūra LETA.

Jelgavas tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone skaidroja, ka Boķa lietas materiāli nosūtīti Zemgales apgabaltiesai sūdzības izskatīšanai. Sūdzību saistībā ar apcietinājumu iesniegusi Boķa aizstāve Dace Ozoliņa.

Savukārt Zemgales apgabaltiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka visi pārsūdzētie drošības līdzekļi tiesā tiks skatīti 27.februārī un 1.martā. Precīzāku informāciju tiesas sekretāre Marta Saliniece par slēgtu tiesas sēdi nespiedza.

Jau vēstīts, ka apcietinātais un atstādinātais Boķis ir pārvests uz Rīgas Centrālcietumu. Zemgales tiesas apgabala prokurors Aivars Egle pieļāva, ka Boķa veselības stāvoklis ir stabils, tāpēc viņam vairs nav nepieciešama mediķu uzraudzība.

Izmeklēšanas interesēs Egle nekomentēja, kādu tieši pretdarbību kriminālprocesa mērķu sasniegšanai veicis Boķis, skaidrojot, ka jebkādas informācijas sniegšanu varētu interpretēt arī kā spiedienu uz izmeklēšanu un tiesu no prokurora puses.

Tāpat ziņots, ka pagājušajā nedēļā policija Boķi aizturējusi, bet vēlāk tiesa viņu apcietinājusi.

Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma vēstīja, ka tiesas sēde gan notikusi bez paša Boķa piedalīšanās, jo viņam policijas iecirknī pēkšņi radušās veselības problēmas, tāpēc aizturētais nogādāts Jelgavas slimnīcā, kur viņam norīkota apsardze.

Izmeklētāji esot secinājuši, ka Boķa rīcībā saskatāma pretdarbība, kas varētu kaitēt patiesības noskaidrošanai kriminālprocesā. Apcietinājums Boķim piemērots kā drošības līdzeklis uz izmeklēšanas laiku.

Kā ziņots, Boķis tiek turēts aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, izmantojot vardarbību bijušajā bērnunamā Līkumi Salas novadā, kā arī par valsts amatpersonas bezdarbību. Vairāk nekā divus gadus kriminālprocesā nenotika nekāda virzība, līdz to no Jēkabpils policijas iecirkņa pārņēma Valsts policijas Zemgales rajona pārvalde Jelgavā.

Bērnunams Līkumi, kuru vadīja Boķis, tagad ir reorganizēts un kļuvis par ģimenes atbalsta centru Saulstari. Janvāra beigās Salas novada domes ārkārtas sēdē Boķi atstādināja no amata. Kamēr ģimenes atbalsta centram nav izraudzīts jauns vadītājs, šos pienākumus pildīs centra sociālā pedagoģe Santa Bormane.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2015.gadā Tiesībsarga birojs sagatavojis Ģenerālprokuratūrai plašu materiālu par pārkāpumiem bērnunamā Līkumi.

Sagatavotā informācija pārsvarā atklāj darbinieku psihoemocionālu un fizisku vardarbību pret bērniem, sacīja tiesībsargs Juris Jansons, uzsverot, ka tam ir konkrēti pierādījumi. Ir fiksēti arī gadījumi, kad bērni paši vērsušies drošības iestādēs, tomēr uzsāktie procesi priekšlaikus izbeigti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas