Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Partijām par pārkāpumiem 2013.gadā valsts budžetā jāatmaksā 108 014 eiro

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), pārbaudot partiju 2013.gada pārskatus, pieņēmis 14 lēmumus par pretlikumīgu līdzekļu atmaksu valsts budžetā par kopējo summu 108 014 eiro.

KNAB ziņo, ka pārskatu pārbaužu rezultātā ir konstatēti 14 administratīvie pārkāpumi, par ko piemērota administratīvā atbildība 2440 eiro apmērā. Lielākā daļa izdarīto pārkāpumu ir saistīti ar gada pārskatu neiesniegšanu vai savlaicīgu gada pārskatu nesniegšanu.

Vienlaikus KNAB veica 2013.gadā partiju saņemto ziedojumu pārbaudes, kā rezultātā ir konstatēti deviņi administratīvie pārkāpumi, kas saistīti ar ziedojumu sarakstu savlaicīgu neiesniegšanu, un tika piemērota administratīvā atbildība 205 eiro apmērā.

2013.gadā ir pieaudzis partijām ziedoto finanšu līdzekļu apjoms līdz 3 196 356 eiro un veikto ziedojumu skaits līdz 4200.

KNAB ir pieņēmis 14 lēmumus par pretlikumīgu līdzekļu atmaksu valsts budžetā par kopējo summu 108 014 eiro, no kuriem divi lēmumi ir par pretlikumīgi izlietoto valsts finanšu līdzekļu atmaksu valsts budžetā par kopējo summu 41 096 eiro.

Atbilstoši likuma prasībām KNAB jau trešo gadu publicē savā mājaslapā informāciju par politisko partiju saņemtajām iestāšanās naudām un biedru naudām, kuru kopsumma 2013.gadā vienam partijas biedram pārsniedza 284 eiro, bet kopumā bija 427 463 eiro.

Savukārt par 2013.gada pārskata neiesniegšanu atbilstoši likuma prasībām KNAB lūdzis tiesai apturēt partijas Suverenitāte, partijas Par dzimto valodu un partijas A8 partija darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas