Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pārtikas kvalitātes pārbaudes bērnudārzos – 40% konstatē pārkāpumus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) patlaban īpašu vērību velta  pārtikas iepirkumiem bērnudārzus. Teju pusē jeb 40% no pārbaudēm tiek konstatēti pārkāpumi, trešdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja PVD  ģenerāldirektors Māris Balodis.

"Iepirkumos mēs redzam ļoti skaistus un dārgus produktus, kuriem būtu jānonāk uz bērnu šķīvjiem, bet, ja mēs paskatāmies realitātē, šo dārgo produktu vietā nāk lētāki produkti, kas satur gan neatļautas krāsvielas, gan pārtikas piedevas," sacīja Balodis.

Viņš pieļāva, ka, veidojot iepirkumus, dārgie produkti tiek iekļauti, lai godīgie uzņēmēji ar savu cenu nevarētu tajos piedalīties. "Piedalās tie, kuri saprot, ka viņi varēs piedāvāt kaut ko sliktāku," bilda Balodis.

"Bērni ēd to, ko valsts ir noteikusi, kā viņiem nepieļaujamu. Viņi ēd gaļu vai desas, kur ir mehāniski atkaulota vistas gaļa – pilnīgi lētais gals, spiestā vistu masa. Viņi ēd produktus, kur ir konservanti, kuru viena no blaknēm ir, piemēram, paaugstināts uzbudinājums!" sacīja PVD vadītājs.

Viņš norādīja, ka normu pārkāpumu gadījumos tiek piemērotas administratīvās sankcijas, informēta pašvaldība. Arī bērnudārzu vadība tiek aicināta pievērst pastiprinātu uzmanību, kādu pārtiku viņiem piegādā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas