Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pasažieru pārvadātāju asociācija: Reisu skaits šogad tiks samazināts minimāli

Sabiedriskā transporta reisu skaits šogad Latvijā tiks samazināts minimāli, ceturtdien LTV raidījumā Labrīt, Latvija! teica Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents Pēteris Salkazanovs.

Viņš klāstīja, ka biļešu cenas šogad pieaugs par 5-7%, kā paredz iepriekš panāktā vienošanās starp pašvaldībām un valdību, un ir iespējama arī minimāla reisu skaita samazināšana.

Vienlaikus Salkazanovs uzsvēra, ka reisu skaitu iespējams samazināt tikai nedaudz. "Iepriekšējais samazinājums, kas sākās no 2009.gada janvāra, ir jāaptur, jo ir parādījusies tendence - pasažieru skaita pieaugums," viņš teica.

"Cilvēki vēlas braukt, viņiem ir parādījušās darba vietas," minēja Pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents, piebilstot, ka pieaugušas arī degvielas cenas.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vienošanās ar valdību paredz, ka līdz ar dotācijas samazinājumu sabiedriskajam transportam nākamajā gadā par aptuveni pieciem miljoniem latu jeb 11% salīdzinājumā ar šo gadu par 5‒7% pieaugs biļešu cenas starppilsētu autobusu, kā arī vietējo vilcienu maršrutos. Paredzēts izlīdzināt arī vietējos tarifus.

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas mērķis ir veicināt un saglabāt pasažieru  pārvadājumus, kā arī darboties pasažieru autopārvadājumu attīstībā un to efektivitātes paaugstināšanā. Asociācijā apvienojušies 62 pasažieru autopārvadātāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas