Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pašvaldībām būs jāpiedalās skolēnu brīvpusdienu finansēšanā

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Izglītības likumā, kas tostarp paredz pienākumu pašvaldībām solidārā apmērā piedalīties skolēnu brīvpusdienu līdzfinansēšanā.

Likumprojekta otrajam lasījumam kopumā bija iesniegti 44 priekšlikumi, un atšķirībā no vairuma citu nākamā gada budžeta paketē iekļauto likumprojektu, par likumprojektu atbildīgā Budžeta komisija tajā atbalstīja vairākus opozīcijas priekšlikumus, kas gan dublē Izglītības un zinātnes ministrijas vai arī parlamenta Juridiskā biroja priekšlikumus. Tomēr vairums opozīcijas priekšlikumu tika noraidīti.

Likumprojekta izskatīšanas gaitā iepriekš izcēlās asas diskusijas par brīvpusdienu finansēšanas pienākuma uzdošanu pašvaldībām. Izmaiņas likumā paredz solidāru 1.-4.klašu skolēnu pusdienu finansēšanu no valsts un pašvaldību budžetiem.

Atšķirībā no pirmā lasījuma, galīgajā lasījumā izslēgta iepriekš apstiprinātā norma par minimālā skolēnu skaita noteikšanu

Papildus paredzēts pagarināt spēkā stāšanās termiņu regulējumam par valsts nozīmes interešu izglītības iestādēm, kā arī regulējumam par pašvaldības pienākumu konkrētos gadījumos slēgt līgumu par piedalīšanos privātās izglītības iestādes uzturēšanas izdevumu finansēšanā, ja šis privātais pakalpojuma sniedzējs ir sabiedriskā labuma organizācija vai sociālais uzņēmums.

Šie likuma grozījumi ir iekļauti nākamā gada valsts budžeta paketē.

 

Top komentāri

Bikšu Frīdis
B
Varbūt tagad cilvēki tā nemuks no lauku pašvaldībām, jo redzēs, ka kaut mazdrusciņ pašvaldnieki rūpējas par viņu bērniem
pašvaldības=izšķērdība un korupcija
p
pašvaldības Latvijā ir izšķērdības un korupcijas perēkļi
>:-)
&
Pašvaldībām tikai jādod NAUDA, lai iepirktu kādus pašus lētākos, lietuviešu mēslus??? Ne kartupeļus un dārzeņus, no pašu pašvaldības zemniekiem??? TĀ VAI?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas