Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pašvaldībām plāno ļaut brīvprātīgi apvienoties

Pašvaldības varēs brīvprātīgi apvienoties, pirmdien, 30.septembrī, par šo jautājumu plāno spriest valdības komiteja, skatot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā.

Lai regulētu pašvaldību brīvprātīgu apvienošanos, likumprojektā ietvertas normas, kas ļaus pašvaldībām apvienoties vēlēšanu starplaikā vai arī uz kārtējām pašvaldību vēlēšanām. Turklāt gadījumos, kad grozījumi nemainīs administratīvās teritorijas statusu, republikas pilsētu un novadu administratīvo teritoriju robežu varēs mainīt valdība

VARAM pētījumā par administratīvi teritoriālās reformas rezultātiem tika secināts, ka labākās attīstības iespējas ir vidēja lieluma pašvaldībām, portālu Diena.lv informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

VARAM rosināja līdz 2020.gadam nonākt līdz mazākam pašvaldību skaitam, proti, aptuveni 30. Pirmdien valdības komitejā apstiprinātais likumprojekts tapis, lai šo mērķi varētu sasniegt, proti, pašvaldībām tiktu dota iespēja brīvprātīgi apvienoties. Patlaban, lai pašvaldības apvienotos, nepieciešams pieņemt atsevišķu likumu.

Šobrīd spēkā esošajā administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā noteiktas 9 republikas pilsētu un 110 novadu administratīvās teritorijas.

Gala vārds par likuma grozījumiem jāsaka Ministru kabinetam. Taču jau valdības komitejā sagaidāmi Pašvaldību Savienības iebildumi, jo tā uzskata, ka  nepieciešams ilgāks laiks, lai būtu iespējams izvērtēt reģionālās reformas rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas