Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pēc četru gadu pūliņiem izdevies ieviest bezmaksas bezvadu internetu visos vilcienos

Ir noslēdzies četru gadu projekts, un turpmāk Latvijā visos pasažieru vilcienos būs pieejams bezmaksas bezvadu internets, vēsta uzņēmumsPasažieru vilciens (PV).

Pirmais vilciens, kurā pasažieri varēja bez maksas lietot bezvadu internetu, devās reisā uz Dubultiem 2013. gada augustā. Interneta pieslēguma elektrovilcienos un dīzeļvilcienos nodrošināšanas plāns paredzēja noteikta vagonu skaita aprīkošanu gada laikā.

Pašlaik mobilo sakaru operatora LMT 4G uztvērēji un bezvadu tīkla maršrutētāji ir izvietoti visos dīzeļvilcienu vagonos un visos elektrovilcienu motorvagonos. Par to, ka vagonā ir pieejams internets, norāda uzlīme salonā virs durvīm ar WiFi zīmi un tīkla adreses sākumdaļu.

PV aicina ņemt vērā, ka datu plūsmas ātrums ir atkarīgs no attāluma līdz maršrutētājam, lietotāju skaita, kas pieslēgušies tīkla iekārtai, kā arī no vilciena atrašanās attālumā no mobilo sakaru torņiem.

Top komentāri

grafists.
g
Это конечно здорово, господа, но ездить до сих пор в старых поездах не камильфо! Как там с конкурсом то на новые электрички, конец ему будет когда-нибудь? У всех соседей уже давно современные поезда ездят, и только мы застряли в прошлом.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas