Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc darbinieka saslimšanas ar Covid-19 slēgts otrs lielākais bērnudārzs Mārupes novadā

Pēc kāda darbinieka saslimšanas ar Covid-19 Mārupes novadā uz divām nedēļām slēgta pirmsskolas izglītības iestāde Mārzemīte, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja.

Saskaņā ar viņas teikto, saslimis bērnudārza darbinieks, kuram nebija tieša kontakta ar bērniem, tomēr, lai pasargātos no jebkādiem iespējamiem riskiem, gan pirmsskolas izglītības iestādes darbiniekiem, gan audzēkņiem tagad noteikta divu nedēļu ilga pašizolācija.

Bērnudārza vadītāja Ilze Celma aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar Covid-19 saslimušais ir tehniskais darbinieks, kurš pēdējo reizi pirmsskolas izglītības iestādes telpās bija ieradies 1.aprīlī, bet pirms tam - 23.martā. Kad šis cilvēks 1.aprīlī veica savus darba pienākumus, nekādi slimības simptomi viņam nebija novērojami, stāstīja iestādes vadītāja.

3.aprīlī darbinieks viņu telefoniski informējis, ka ir saslimis un ar ģimenes ārsta starpniecību pieteicies uz Covid-19 testu. Par pozitīvo testa rezultātu Celmai paziņojis SPKC.

"Mārzemītes" vadītāja aģentūrai LETA stāstīja, ka pēdējās dienās bērnudārzu apmeklējis neliels skaits bērnu, proti, 1.aprīlī 13, 2.aprīlī 16, bet 3.aprīlī 13 audzēkņi, kuru vecāki ar savu parakstu bija apliecinājuši, ka ģimene pēdējā laikā nav apmeklējusi ārzemes vai klātienē kontaktējusies ar Covid-19 slimniekiem. Gan aprīļa pirmajās trīs dienās bērnudārzu apmeklējušajiem audzēkņiem, gan arī darbiniekiem tagad noteikta pašizolācija, paredzot, ka pirmsskolas izglītības iestāde darbu varēs atsākt 21.aprīlī.

Celma piebilda, ka visi bērnu vecāki ir informēti par situāciju un uztver to ar vislielāko izpratni. Vaicāta, kur nākamajās divās nedēļās savus bērnus varēs atstāt tie vecāki, uz kuru atvasēm pašizolācija neattiecas, bērnudārza vadītāja aicināja sazināties ar viņu personīgi un solīja noteikti atrast risinājumu, visticamāk, izvietojot šos bērnus kādā no citiem pašvaldības bērnudārziem. Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas laikā pārējie pašvaldības bērnudārzi ir ļoti maz noslogoti, "Mārzemītes" slēgšana uz divām nedēļām nevienam lielus sarežģījumus nesagādās, norādīja Celma.

Kā liecina informācija Mārupes novada pašvaldības interneta mājaslapā, bērnudārzs "Mārzemīte" dibināts 2016.gadā un ir otrs lielākais bērnudārzs Mārupes novadā. 2019./2020.gadā pirmsskolas izglītības iestādi apmeklē 288 bērni no trīs gadu vecuma.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija, kurā iedzīvotāji ir aicināti iespēju robežās strādāt attālināti un arī bērnus nevest uz bērnudārziem.

pievienota 3.-6. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas