Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pēc Kučinska rīkojuma izveidota Pierīgas un Rīgas kopīgo problēmu risināšanas darba grupa

Lai veicinātu Pierīgas un Rīgas ekonomisko attīstību un pašvaldību brīvprātīgu sadarbību publisko pakalpojumu sniegšanā izveidota starpresoru darba grupa, aģentūru LETA informē Pierīgas pašvaldību apvienības (PPA) preses sekretāre Sandra Baltruka.

Darba grupa izveidota pēc Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) rīkojuma un tās mērķis ir sekmēt kopīgu visu iesaistīto institūciju darbu, ilgtermiņā nodrošinot iedzīvotājiem nepieciešamo infrastruktūru un pakalpojumu kvalitāti.

Darba grupas vadītājs un PPA valdes loceklis Ainārs Mežulis norādījis, ka pirmie būtiskie jautājumi, ko darba grupa risinās, ir saistīti ar pasažieru pārvadājumiem, skolu tīklu un pirmsskolas izglītības iestāžu trūkumu, kā arī mājokļu politiku, kas ietver gan nekustamā īpašuma nodokli, gan komunikāciju un citas infrastruktūras izbūvi.

Viņš norāda, ka iedzīvotāju skaits Pierīgā turpina strauji augt, tāpēc šie jautājumi ir aktuāli visām reģiona pašvaldībām un nepieciešams sniegt priekšlikumus, kā tos risināt valsts līmenī, veidojot dialogu arī ar Rīgas pilsētu.

Savukārt, darba grupas vadītāja vietnieks Māris Sprindžuks uzsver, ka Pierīga un Rīga bez valsts atbalsta netiks galā ar izglītības iestāžu pieejamību un savstarpēju mobilitātes nodrošināšanu, tāpēc ir nepieciešams mērķēts izglītības infrastruktūras attīstības atbalsts no valsts un ES fondu puses, lai bērni nepaliktu bez bērnudārziem un skolām.

Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja un PPA izpilddirektore Daiga Jurēvica paudusi, ka Pierīgas problēmas nevar unificēt uz visu Latviju, tāpēc valdībai ir jādod reāli priekšlikumi, kā samilzušos jautājumus kopā ar Rīgas pilsētu risināt ilgtermiņā. "Mēs, Pierīga, visu laiku attīstībā atpaliekam, kā rezultātā cieš iedzīvotāji, jo nevaram viņiem nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus," norāda Jurēvica.

Saskaņā ar premjerministra rīkojumu darba grupā iekļauti Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ministru prezidenta biroja, Pierīgas pašvaldību apvienības, Rīgas domes, Autotransporta direkcijas un Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji.

Jaunā darba grupa uzdevums būs sniegt Ministru prezidentam priekšlikumus par pašvaldību sadarbību publisko pakalpojumu sniegšanā, lai virzītu tos izskatīšanai Ministru kabinetā.

 

Top komentāri

ērce
ē
Gudrāk būtu veicināt lauku reģionu ekonomisko attīstību. Rīga jau tā ir priekšā pārējai Latvijai. Jeb vai arī Kučinskis to uzskata par Ušakova Republiku?
ARGO
A
Kuča uzcepa kārtējo no valsts budžeta finansētu ZZS korupcijas pūzni.
īpašuma nodoklis ir nenormāls
ī
nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā ir nenormāls
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas