Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pēc VID rīkojuma ierobežo darbības Ditton pievadķēžu rūpnīcas kontos

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkojumu noteikti ierobežojumi darbībām Daugavpils pievadķēžu ražotāja AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" bankas kontos, izriet no uzņēmuma paziņojuma biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" 15.septembrī saņēma paziņojumu no uzņēmuma kontus apkalpojošajām bankām par to, ka saskaņā ar VID rīkojumu tiek apturētas bankas operācijas, kas saistītas ar uzņēmuma pret trešajām personām spēkā esošo saistību apmaksu.

"Ditton pievadķēžu rūpnīca" no VID neesot saņēmusi nekādu skaidrojumu par šādas rīcības iemesliem.

Paziņojumā teikts, ka 15.septembrī "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" nav parādu saistībā ar tiem nodokļiem, kuru administrēšanu veic VID.

Paziņojumā apgalvots, ka 16.septembrī "Ditton pievadķēžu rūpnīca" nosūtīja VID priekšlikumu sazināties, taču līdz otrdienai, 20.septembrim nekāda atbilde no VID neesot saņemta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka ar 2022.gada 21.aprīļa VID lēmumu "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" ir piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Komercķīlu reģistrā.

Jau ziņots, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 2,488 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, kā arī kompānija guvusi peļņu 119 676 eiro apmērā, kas ir divas reizes lielāka nekā pērn pirmajā pusgadā. 

Pēc uzņēmuma sniegtajiem datiem, "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" lielākie akcionāri ir 2016.gadā mirušais Eduards Zavadskis (20%), 2021.gadā mirušais Vladislavs Drīksne - 19,92%, SIA "MAX Invest Holding" - 13,63%, SIA "Maleks S" - 13,56% un SIA "Dvinsk MNG" - 9,46%. Uzņēmuma rīcībā nav informācijas par akciju sadalījumu starp Zavadska un Drīksnes mantiniekiem, kā arī to iegrāmatojumiem viņu finanšu instrumentu kontos.

Uzņēmuma akcijas kotētas biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas