Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēcpusdienā gaisa temperatūra vietām sasniegs +33 grādus

Piektdienas rītā Kurzemē ir apmācies laiks un daudzviet līst, vietām - stipri, iespējams arī pērkona negaiss, liecina meteoroloģiskā informācija. Pēcpusdienā Latvijā gaiss sakarsīs līdz +30..+33 grādiem, par kādu grādu mazāka tveice būs Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Vienas stundas laikā - no plkst.4 līdz 5 - nokrišņu daudzums Ventspilī sasniedza 26 milimetrus.

Valsts austrumu un centrālajā daļā laiks ir lielākoties saulains. Vietām izklīst migla. Vējš galvenokārt lēni pūš no austrumiem.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija +17..+22 grādi.

Rīgā aizvadīta jau 12.tropiskā nakts šovasar - pilsētas centrā gaisa temperatūra visu nakti svārstījās ap +22 grādiem. No rīta neliels mākoņu daudzums, pūš austrumu vējš ar ātrumu divi trīs metri sekundē.

Valsts centrālajā un austrumu daļā gan piektdien, gan sestdien spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītais oranžais brīdinājums par ļoti stipru karstumu līdz +34 grādiem.

Dienas gaitā nedaudz pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš - gaidāmas brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Vietām Kurzemē un, iespējams, arī Ziemeļvidzemē īslaicīgi līs, lokāli gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Plašāki nokrišņi saglabāsies no rīta Kurzemē.

Rīgā sauli brīžiem aizsegs kāds mākonis, nav gaidāms lietus, pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +32..+33 grādiem, tiks pārspēts 9.jūlija karstuma rekords.

Laikapstākļus ietekmē augsta spiediena apgabals un ciklons Polijā. Atmosfēras spiediens Latvijā 1019-1023 hektopaskāli jūras līmenī.

Daļā Kurzemes un Vidzemes, tai skaitā Rīgā, spēkā arī brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos. Paaugstināta ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav vēlams uzturēties tiešos saules staros.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +22,5 grādiem Ventspilī līdz +31,8 grādiem Jēkabpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.jūlijā bija +41 grāds Grieķijā, Albānijā un Bosnijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -5 grādi Alpu kalnos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas