Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pēcpusdienā iepretim Francijas vēstniecībai norisināsies piemiņas un solidaritātes brīdis

Saistībā ar Parīzē notikušo teroraktu, pēcpusdienā plkst.16 iepretim Francijas vēstniecībai Rīgā norisināsies piemiņas un solidaritātes brīdis, liecina sociālajā vietnē Facebook publicētā informācija.

Piemiņas brīdi pie Francijas vēstniecības, pie kuras iedzīvotāji jau no rīta novieto ziedus un svecītes, pieminot teroristu uzbrukumā bojāgājušos, rīko Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (Vienotība), kura ir arī bijusī Latvijas vēstniece Francijā.

Deputāte pauda cerību, ka ES un Latvijas drošības struktūras ir beidzot aptvērušas, ka sācies jaunās paaudzes karš, jo bojā iet nevainīgi cilvēki. "Gribētu cerēt, ka mums ir nopietns rīcības plāns, lai novērstu turpmāko cilvēku bojāeju," pauda Vaidere.

Viņa arī pauda viedokli, ka notikušais ir bezatbildīgas rīcības sekas, jo līdzšinējā politika bijusi pārāk vieglprātīga. "Metodēm ir jābūt daudz savādākām. Mēs nevaram izstāvēt katram blakus, taču mums ir jādara viss iespējamais, lai pasargātu mūsu cilvēkus," viņa sacīja, paužot cerību, ka atbildīgajām amatpersonām beidzot atvērsies acis un tās pārstās runāt par abstraktām lietām.

Kā norādīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons, pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas Francijas galvaspilsētā Parīzē atrodas 28 Latvijas valstspiederīgie un pašreizējā informācija liecina, ka neviens no viņiem nav cietis.

Ministrijā iepriekš jau skaidroja, ka nav arī saņemti visu bojāgājušo un cietušo vārdi. Tiklīdz būs zināma šī informācija, zvanītāji attiecīgi tiks informēti, norādīja ministrijā.

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas