Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pērn Sadales tīkls reģistrējis 96 elektroapgādes infrastruktūras zādzību gadījumus

Pērn AS Sadales tīkls ir reģistrējusi 96 elektroapgādes infrastruktūras zādzību gadījumus, kas ir radījuši uzņēmumam zaudējumus vairāk nekā 110 000 eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāve Tatjana Smirnova.

Īpaši pieaudzis transformatoru zādzību gadījumu skaits, kas, salīdzinot ar 2015.gadu, ir palielinājies divas reizes.

Pērn reģistrēti 66 transformatoru zādzību gadījumi Auces, Bauskas, Brocēnu, Dobeles, Ērgļu, Jaunpils, Jelgavas, Jēkabpils, Ķeguma, Krustpils, Līvānu, Madonas, Neretas, Pļaviņu, Preiļu, Riebiņu, Rundāles, Salas, Saldus, Tērvetes, Tukuma, Varakļānu, Vecumnieku un Viesītes novadā, un šīs ļaunprātīgās darbības turpinās arī šogad – janvārī ir reģistrēta 21 transformatora zādzība.

Ņemot vērā transformatoru zādzību vietas un metodes, Sadales tīkls sadarbībā ar Valsts policiju (VP) secina, ka tās veic vairāku personu grupa un tās tiek veiktas ar mērķi iegūtos elektrotīkla elementus realizēt un gūt materiālu labumu. Šīs ļaunprātīgās un nelikumīgās darbības tiek veiktas lauku apvidos ar zemu apdzīvotības blīvumu, kur tās var palikt nepamanītas.

Uzņēmums aicina arī iedzīvotājus būt modriem un ziņot par personām, kuras diennakts tumšajā laikā pārvietojas gar klientu īpašumiem, veic kādas darbības elektrotīkla tuvumā, pēc kurām var pazust elektroapgāde, kuras darbojas bez speciāla darba apģērba un ekipējuma un kuras pārvietojas ar transportlīdzekļiem bez Sadales tīkls logo marķējuma.

Veicot šādas ļaunprātīgas un nelikumīgas darbības pie elektroapgādes infrastruktūras, šīs personas ne vien rada elektroapgādes pārtraukumus un neērtības klientiem uz laiku, kamēr elektroapgādes infrastruktūra tiek atjaunota, un zaudējumus uzņēmumam, bet pakļauj elektrotraumas riskam gan sevi, gan apkārtējos, jo rīkojas ar spriegumam pieslēgtiem elektrotīkla elementiem un bieži vien atstāj izdemolētu notikuma vietu, kas apdraud apkārtējo drošību.

Uzņēmums arī atgādina, ka elektroapgādes infrastruktūras zādzība ir noziedzīgs nodarījums, kas ir sodāms saskaņā ar Krimināllikuma 175.pantu.

Par ikvienu aizdomīgu rīcību elektrotīkla tuvumā Sadales tīkls aicina nekavējoties ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8404 vai Valsts policijai, zvanot uz tālruni 110, kā arī saziņai ar uzņēmuma izmantot sociālos tīklus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas