Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pērn Īrijā ar trešo valstu pilsoņiem apprecējušies 108 Latvijas pilsoņi

2012.gadā Īrijā 108 Latvijas pilsoņi ir reģistrējuši laulību ar trešo valstu pilsoņiem, ceturtdien tikšanās laikā Dublinā iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni-Godmani informēja Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Elferts.

Latvijas pilsoņi pērn slēguši 56 laulības ar Pakistānas pilsoņiem, 16 laulības - ar Bangladešas pilsoņiem un 15 laulības - ar Indijas pilsoņiem, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Dublinā.

Vēstnieka un iekšlietu ministra tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Īrijas sadarbība iekšlietu jomā, fiktīvo laulību un cilvēktirdzniecības upuru problemātika, Krimināllikuma grozījumu piemērošana, kā arī iespējamā policijas atašeja vietas izveide vēstniecībā.

Vēstnieks informēja Kozlovski par fiktīvo laulību problēmas praktiskajiem aspektiem un specifiku Īrijā, kas prasa vēstniecības ciešu un padziļinātu iesaisti. Tikšanās laikā tika panākta izpratne, ka jāstiprina abu valstu policijas sadarbība, lai sekmīgi nodrošinātu jauno Krimināllikuma grozījumu izpildi, ierobežotu fiktīvās laulības, kurās iesaistās Latvijas pilsoņi, un sauktu pie kriminālatbildības personas, kuras nodrošina trešo valstu pilsoņiem iespēju uzturēties arī Eiropas Savienībā, tostarp Īrijā.

Tāpat Īrijā uzturas arī Latvijas valstspiederīgie, kuri par dažādu noziegumu izdarīšanu atrodas Latvijas vai starptautiskajā meklēšanā. Kaut arī šo jautājumu risināšana ir sarežģīta un risināma ciešā sadarbībā gan ar Latvijas, gan Īrijas tiesībaizsardzības iestādēm, tikšanās laikā tika atzīts, ka viens no efektīvākajiem risinājumiem būtu policijas atašeja nosūtīšana darbam vēstniecībā.

Policijas atašeja vietas izveide veicinātu Īrijas un Latvijas tiesībsargājošo iestāžu koordinētāku sadarbību un operatīvāku jautājumu risināšanu, norāda vēstniecība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas