Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pētersonei-Godmanei šobrīd nav tiesību strādāt ar valsts noslēpuma objektiem

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei šobrīd nav tiesību strādāt ar valsts noslēpuma objektiem, aģentūrai LETA pastāstīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses pārstāve Iveta Maura. Viņa apliecināja, ka IeM valsts sekretārei bija beidzies speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu termiņš. Šobrīd SAB vērtē, vai amatpersonai arī turpmāk piešķirt pieeju valsts noslēpumu saturošai informācijai.

Personas pārbaude un vērtēšana notiek vispārējā kārtībā un šobrīd vēl nav pabeigta. Pārbaudes procedūra šobrīd ir noslēguma stadijā, un SAB nekāda veida lēmumu vēl nav pieņēmis. Pārbaude noslēgsies tad, kad SAB būs iespējams izpildīt Satversmes tiesas februāra spriedumā norādītās prasības, piebilda Maura.

Atsaucoties uz avotiem valdībā, Latvijas Televīzija vakar ziņoja, ka Pētersonei-Godmanei nav atjaunota pielaide darbam ar valsts noslēpumu, kas nozīmējot, ka viņa, visticamāk, vairs nevarēs pildīt IeM valsts sekretāres pienākumus.

Pētersone-Godmane aģentūrai LETA pirmdien pavēstīja, ka viņa šobrīd atrodas atvaļinājumā ārpus Latvijas un viņai nekas nav zināms par iespējamo pielaides nepagarināšanu, tāpēc viņa neko nevar komentēt. Valsts sekretāre no atvaļinājuma plāno atgriezties pēc Lieldienām.

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) apliecināja, ka līdz pirmdienai viņš nav saņēmis oficiālu informāciju saistībā ar Pētersones-Godmanes pielaides valsts noslēpumam pagarināšanu, līdz ar to šobrīd papildu komentārus nevarot sniegt.

Pētersone-Godmane valsts sekretāres pienākumus IeM veic kopš 2009.gada.

Top komentāri

Juris
J
Domāju, mka liels zaudejums mnebūs.
Lass
L
Brinumu valsts!Te bija un te vairs nav!!Piedod Godmane,neka personiga,tikai bizness!Ir atradusi citu cilveku,Tevi ir janovac,jaadbrivo vieta!
Ēdelweiss
Ē
Un kā to pardzivos latvijas iznīcinatajs žids Gudmens......????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas