Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pie LTV ēkas novietots zārks

Piektdien, 31. maijā, pie Latvijas Televīzijas novietots zārks ar uzrakstu "Vienlīdzība". Iespējams, tas ir saistīts ar to, ka četras mazās partijas piektdien lūgušas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) apturēt debates Latvijas Televīzijā (LTV).

E-pastu ar zārka bildēm portālam Diena.lv atsūtījis Reinis Tocelovskis no partijas Vienoti Latvijai.

LETA vēsta, ka partija Vienoti Latvijai, kustība Par neatkarīgu Latviju!, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) piektdien vērsušās KNAB ar prasību apturēt politiķu priekšvēlēšanu debates LTV.

Starp iesnieguma sūtītājiem bija minēta arī Rīcības partija (RP), taču RP valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš informēja, ka pretēji plašsaziņas līdzekļu izplatītajai informācijai tā piektdien nav parakstījusi nekādu iesniegumu KNAB kopā ar TV debatēs nepalaistajām partijām. RP nav arī pilnvarojusi nevienu personu partijas vārdā parakstīt šo dokumentu. Iespējams, partijas paraksts ir viltots un RP informēs par to KNAB.

Izplatītajā iesniegumā partijas norāda, - ja elektroniskais plašsaziņas līdzeklis kādam aģitācijas veicējam ir piešķīris raidlaiku priekšvēlēšanu aģitācijai, tam ir pienākums dot iespēju arī citiem aģitācijas veicējiem uzstāties tikpat ilgi iespējami līdzvērtīgā laikā un par samaksu, kas atbilst raidlaika izcenojumam dienā. Ņemot vērā to, ka televīzija ir plašākais un uzskatāmākais masu saziņas līdzeklis, kas saskaņā ar likumu veic arī bezmaksas sabiedrības informēšanu par Rīgas mēra kandidātiem, partijas uzskata, ka telekompānijām LNT, TV5 un LTV ir jāievēro augstāk minētās tiesību normas.

Partijas uzsvēra, ka 27.maijā TV5 plkst. 19.45 noritēja Rīgas mēra kandidātu debates, kurās piedalījās tikai daļa no Rīgas Centrālajā vēlēšanu komitejā pieteiktajiem pretendentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas