Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Piecās pašvaldībās novērots saslimstības ar Covid-19 samazinājums

Aizputes, Kuldīgas, Rojas, Dundagas un Krāslavas novados ir novērota saslimstības ar Covid-19 samazināšanās, kamēr citās pašvaldībās epidemioloģiskā situācija ir pasliktinājusies, preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Epidemioloģiskās drošības pasākumi šajos novados tika ieviesti jau iepriekš, un Perevoščikovs uzskata, ka tie ir devuši savu efektu.

Kopumā tiek novērots, ka patlaban ir 19 pašvaldības, kur divu nedēļu saslimstība ar Covid-19 pārsniedz 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Vēl pagājušajā nedēļā šajā sarakstā bija kopumā 14 pašvaldības.

Reģionu griezumā visaugstākā saslimstība ir Rīgā, kur tā mērāma 150 gadījumos uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt tikai Kurzemē šis rādītājs patlaban sarūk.

Joprojām visaugstākā saslimstība tiek konstatēta vecuma grupā no 15 līdz 49 gadiem, tomēr jau aizvadītajā nedēļā tika novērota pieauguma tendence to personu vidū, kuras ir vecākas par 65 gadiem. Tāpat aizvien palielinās inficēšanās reliģisko organizāciju un koru vidū, atklāja epidemiologs.

Jau ziņots, ka vietas, kur aizvadītajā nedēļā personas ar Covid-19 inficējušās visbiežāk, ir mājsaimniecības, kur inficējušies 39% no visiem Covid-19 saslimušajiem, kuriem ir zināms inficēšanās avots. Vēl 27% inficējušies darbavietās, savukārt 21% - izglītības iestādes. Tikmēr ārstniecības iestādēs inficējušies 5%, iepriekš informēja Perevoščikovs.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī atklāti 79 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, bet mirušas četras personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19, liecina SPKC apkopotie dati. Divi mirušie ir vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem, vēl divi - vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem.

Pagājušajā diennaktī veikti 2237 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 3,5%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4757 personām, bet 1357 saslimušajiem ir apstiprināta izveseļošanās.

Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati liecina, ka pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietoti kopumā 23 Covid-19 pacienti. Tikmēr kopumā patlaban stacionāros ārstējas 165 pacienti, no kuriem 158 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet septiņi ir ar smagu slimības gaitu.

Aizvadītajā diennaktī stacionāru pametuši divi pacienti, tādējādi līdz šim no stacionāra izrakstīti 325 pacienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas