Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pieķerts malu mednieks piedraud policistam ar mietu

Pirmdien, 21.jūlijā, Kandavas novada Zemītes pagastā Valsts policijas (VP) darbinieki aizturējuši kādu 1976. gadā dzimušu vīrieti par nelikumīgām medībām un uzbrukumu varas pārstāvjiem, portālu Diena.lv informēja VP.

Malu mednieks jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā aizdomās par medībām lielos apjomos realizācijas nolūkā, tādēļ policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) uzsāka aizdomās turētā vīrieša novērošanu.

Pārliecinoties, ka vīrietis patiešām uzsācis malu medības, tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt, tomēr aizdomās turētais nepakļāvās prasībām un sāka bēgt. Šķērsojot labības lauku, vīrietis tajā nometa savu medību ieroci.

Lai aizdomās turēto aizturētu, policijas darbinieks ar dienesta automašīnu aizšķērsoja viņam ceļu un pieprasīja apstāties, tomēr vīrietis nolauza pie meliorācijas akas piestiprināto 1,5 metrus garo mietu un uzbruka policijas darbiniekam.

Reaģējot uz notiekošo, policijas darbinieks brīdināja vīrieti par ieroča pielietošanas iespējamību, tomēr vīrietis turpināja uzbrukt, un policijas darbinieks raidīja brīdinājuma šāvienu gaisā. Kad arī tas uzbrucēju neapturēja, policijas darbinieks atkāpjoties raidīja vairākus šāvienus uzbrucēja kāju virzienā, viņu neievainojot.

Pēc vīrieša aizturēšanas, pārmeklējot apkārtni, labības laukā tika atrasts aizdomās turētajam piederošais ierocis MAUSER M03.

Par notikušo malu mednieku paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, tāpat uzsākta administratīvā lietvedība par ieroča glabāšanas noteikumu pārkāpšanu.

VP aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par iespējamām nelikumīgām medībām vai zveju, sazināties ar VP Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbiniekiem pa tālruni 27895495.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas