Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piektdien kūlas ugunsgrēkos kopumā izdeguši 218 hektāri zemes

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 116 pērnās zāles ugunsgrēki. Kopumā izdega 218 hektāri zemes, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 50 hektāru platībā, Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, kur izdega 30 hektāri zemes, Daugavpils novada Medumu pagastā, kur izdega 17 hektāri, kā arī Ogres novada Taurupes pagastā, kur dega 12 hektāri zemes.

Palkavniece informēja, ka, visticamāk, kūlas ugunsgrēku dēļ nodega arī vairākas ēkas.

Ķekavā nodega dārza māja, Rīgā dega garāža, Kocēnu novadā - šķūnis, Jēkabpilī - dārza māja, Ogres novadā - neapsaimniekota ēka, bet Viļānos - dārza māja. Daugavpils novadā dega trīs neapsaimniekotas ēkas, Rēzeknes novadā aizdegās arī divi šķūņi un pirts. Ķeguma novadā dega četras neapsaimniekotas ēkas, Rēzeknes novadā - trīs neapsaimniekotas ēkas, bet Auces novadā - viena neapsaimniekota ēka.

Sausā un vējainā laikā kūlas ugunsgrēku platība un skaits ar katru dienu pieaug, kā arī arvien biežāk ugunsdzēsēji dzēš ēkas, kuras aizdegušās kūlas degšanas rezultātā, informēja VUGD.

Dienests uzsver, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks - nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112

Kūlas dedzināšana ir aizliegta un apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas