Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pieļauj jauna iepirkuma izsludināšanu gudronu dīķu izsmelšanai

Ja Valsts vides dienests (VVD) un uzņēmums Skonto Būve nespēs vienoties par turpmāku sadarbību abu gudronu dīķu izsmelšanā, tad, iespējams, valsts izsludinās jaunu iepirkuma konkursu, lai atrastu kādu citu uzņēmēju, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina VVD vadītāja Inga Koļegova.

Viņa uzsvēra, ka Skonto Būves prasība samaksāt papildu 11 miljonus eiro ir nepamatota un neesot taisnība, ka dīķos ir vairāk gudrona nekā aprēķināts iepriekš.

"Līgums, ko noslēdza par šīs vietas sanāciju, ir īpašs līgums, kurā teikts, ka visi riski ir jāuzņemas uzņēmējam. Šāda veida līgumus slēdz tieši tajos gadījumos, kad līguma priekšmets ir vai nu kaut kas ārkārtīgi sarežģīts un grūti prognozējams, vai arī ir kādi citi apstākļi, kurus ir grūti prognozēt," izteicās Koļegova.

Tāpat, pēc viņas teiktā, gudrona apjoms šajos dīķos neesot lielāks nekā sākotnēji licies un risinājums rodams esošā finansējuma ietvaros. Par izsmeļamās masas apjomu bijis gūstams labs priekšstats pirms darbu sākšanas.

"Viņi parakstījās, ka zina gan gudrona ķīmiskās, gan fizikālās īpašībās un ka viņiem bija netraucēta iespēja piekļūt dīķim," teica VVD vadītāja.

Nespējot risināt situāciju, līgumu ar Skonto Būvi nāksies lauzt un jau tā ieilgušo gudronu dīķu sanāciju pagarināt vēl, izsludinot jaunu konkursu un meklējot citu iesāktā darba veicēju. Pašreizējā iecere ir šos darbus pabeigt līdz gada beigām.

Lai nezaudētu projektam piešķirto Eiropas Savienības finansējumu, darbi jāpabeidz līdz 2019.gada martam.

Jau vēstīts, ka Skonto Būve, pamatojot papildu 11 miljonu eiro nepieciešamību projekta pabeigšanai, skaidrojusi, ka "acīmredzot, darbu pasūtītājs VVD līdz galam neizprot noslēgtā līguma būtību, kas tam radījis kļūdainu priekšstatu, ka Skonto būvei uz sava rēķina ir jāizsmeļ viss gudrons, kas atrodas dīķos".

Uzņēmms atgādina, ka finanšu piedāvājumus iepirkumā gan Skonto būve, gan citi pretendenti sagatavoja atbilstoši pasūtītāja norādītajiem datiem un apjomiem. Iepirkuma procedūras gaitā netika noteikts, ka VVD sniegtajiem datiem ir tikai informatīvs raksturs un ka tie var būtiski mainīties projekta izpildes laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas