Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pierakstīties pie ārsta un saņemt nosūtījumus varēs elektroniski

Plānots, ka šā gada beigās iedzīvotājiem būs pieejami divi e-veselības pakalpojumi - iespēja elektroniski pierakstīties pie ārsta un elektroniski saņemt nosūtījumus uz veselības aprūpes pakalpojumiem, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Laura Lapiņa.

Plānots, ka sākotnēji pilotprojektā aktīvāk iesaistīsies tās ārstniecības iestādes, kuras pašas vēlēsies to darīt. NVD E-veselības nodaļas vadītāja Ārija Bērziņa Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē trešdien informēja deputātus, ka patlaban jau ir izstrādāts sabiedrības veselības portāla vizuālais izskats. Viņa uzsvēra, ka šī mājaslapa nodrošinās iespēju gan iedzīvotājiem piekļūt saviem datiem, gan arī ārstniecības personas, to izmantojot, varēs veikt elektronisko nosūtījumu, sameklēt nepieciešamu informāciju.

Ieviešot e-receptes pakalpojumu, varētu samazināties arī atkārtoto apmeklējumu skaits pie ārsta, jo, pazaudējot medikamentu recepti, pacientiem nevajadzēs vērsties pie ārsta, lai to atjaunotu, uzsvēra Bērziņa. Tomēr patlaban e-receptes iepirkuma procedūra ir nedaudz aizkavējusies, norādīja Lapiņa.

NVD īsteno projektus, kas paredz elektroniskas apmeklējumu rezervēšanas sistēmas izveidi, veselības aprūpes darba plūsmu elektronizēšanu, sabiedrības veselības portāla izveidi, informācijas drošības un personas datu aizsardzības nodrošināšanu, elektroniskās veselības kartes izveidi, integrācijas platformas izveidi, kā arī elektronisko recepšu informācijas sistēmas izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas