Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Piešķir 50 000 eiro palīdzības sniegšanai Irākas iedzīvotājiem

Valdība trešdien atbalstīja 50 000 eiro iemaksu veikšanu, lai sniegtu palīdzību Irākā iekšēji pārvietotām personām, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Šī summa tiks iemaksāta Apvienoto Nāciju Augstā komisāra bēgļu jautājumos biroja palīdzības fondā.

Kā skaidro ministrija, kopš šā gada 29.jūnija drošības un humānā situācija Irākā ir īpaši pasliktinājusies, jo tā saucamā Islāma valsts Irākā un Levantē paziņoja par Islāma kalifāta izveidi to kontrolētajās teritorijās Irākā un Sīrijā.

Saskaņā ar ANO datiem kopumā Irākā ir aptuveni 1,8 miljoni iekšēji pārvietoto personu. Patlaban nav pietiekama finansējuma, lai tiktu galā ar iekšēji pārvietoto personu izvietošanu. 420 000 personām nav pajumtes, kā arī, tuvojoties ziemas sezonai, pieaug nepieciešamība pēc aukstajiem laika apstākļiem piemērotām apmetnēm un telpām. Tāpat nepietiek pārtikas, medicīnas un nepārtikas preču.

Centieniem sniegt atbalstu cīņai pret terorismu pievienojušās jau gandrīz 50 pasaules valstis, tostarp arī Baltijas valstis. Valstu sniegtais ieguldījums ir dažāds - ne tikai militārā atbalsta sniegšana un militārās tehnikas piegāde, bet arī humānā palīdzība vai cita veida atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas