Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pircējiem eiro lielas galvassāpes neizraisa

Zināmas neērtības, stāvot rindās pie bankomātiem, Latvijas iedzīvotāji izjuta jau vairākas dienas pirms pirmā janvāra, kad mūsu valsts pievienojās eirozonai. Tomēr gada pirmajā dienā, kā novēroja Diena, vismaz Rīgas centrā norēķini eiro nekādas lielas problēmas nesagādāja. Tiesa, slēgti bija daudzi mazie veikali un arī Centrāltirgus, kura pārdevējas iepriekš neslēpa bažas par to, kā tiks ar jauno situāciju galā.

Līdzīgi kā vairāki mazie lauku veikali, arī individuālie komersanti, piemēram, dažas apavu darbnīcas, izvēlas līdz 15. janvārim nestrādāt, kamēr apritē ir gan lati, gan eiro, kas prasa uzkrāt samērā lielu eiro rezervi - kā zināms, iedzīvotājiem ir tiesības maksāt latos, bet atlikums jāizdod jau eiro. Izņēmums ir starppilsētu autobusi, kur līdz mēneša vidum atlikumu no latiem turpinās izdot latos.

Satraukumu par to, kā tiks galā ar atlikuma izdošanu eiro, 31. decembrī Dienai neslēpa vairāki Rīgas Centrāltirgus pārdevēji. Vakar tirgus bija slēgts. Kāda tirgotāja Piena paviljonā atzina, ka tikai televīzijā dzirdējusi, ka vajadzēs no latiem izdot atlikumu eiro, un nezina, kā tas izdosies. «Mums nemēdz būt tik lielu naudas uzkrājumu, tiešām nezinu, kas te notiks ceturtdien,» izteicās pārdevēja.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 2.janvāra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas