Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pirmais caurums Gaismas pils jumtā

Pagājušā gada 6. jūnijā ekspluatācijā nodotās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils jumtā jau parādījies pirmais caurums. Bibliotēka šo faktu apstiprina un norāda, ka defekts jānovērš būvniekiem garantijas remonta ietvaros, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Jumta tecēšanu varēja novērot LNB apmeklētāji, kuri sestdien bija ieradušies uz eksprezidenta Valda Zatlera grāmatas Kas es esmu prezentāciju, kuras neformālā daļa notika Gaismas pils ēkas 12. stāvā. Publiciste Elīna Kolāte blogā Texxxti šo faktu fiksējusi fotoattēlā un ironiski komentējusi: "Publiku gaidīja kāds inženiertehnikas brīnums - plāna vidū bija novietots spainis, kura uzdevums bija uzņemt ūdeni, kas pilēja no griestiem. Pilošais jumts simbolizē to, ka arī liels cilvēks var būt ievainojums tāpat kā lielā celtnē var būt caurums. Nevajadzēja jau tā pūlēties un naktī pa kluso sist to caurumu griestos - tas tāpat bija skaidrs."

Defekts jumta korē ir fiksēts, Dienai apstiprināja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts un piebilda, ka tas pieteikts būvniekiem kā garantijas ietvaros risināma problēma. Vaicāts, vai konkrētā defekta dēļ nav plānota visa jumta pārbaude, Zilberts atbildēja noliedzoši: "Visu ēku pārbaudīt diez vai būtu praktiski."

Nacionālās būvkompāniju apvienības (NBA) preses pārstāve Ilga Sokolova Dienai atsūtīja šādu visai lakonisku rakstisku atbildi: "Pilnsabiedrība Nacionālā būvkompāniju apvienība jumta apsekošanu veica 2014. gada beigās, un jumts atradās tehniskā kārtībā. Šobrīd NBA no pasūtītāja garantijas perioda ietvaros nav saņēmusi informāciju par minēto problēmu. Tiklīdz šāda informācija tiks saņemta, tiks veiktas visas līguma kārtībā paredzētās nepieciešamās darbības."

LNB projekta īstenošanas darba grupas eksperts Jānis Dripe pats bijis Zatlera grāmatas prezentācijā un nofotografējis spaini, kā pats saka: "Nogrozīju galvu un nodomāju, ka jāaizsūta draugiem celtniekiem." Tomēr viņš uzskata, ka pēc ēkas nodošanas konstatēto defektu ir maz un kopumā būvniecības kvalitāte ir laba.

Visu rakstu Pirmais caurums Gaismas pils jumtā lasiet trešdienas, 25.marta, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas