Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Plāno slēgt Hanzas maiznīcas ceptuvi Rīgā

Līdz nākamā gada pirmajam ceturksnim plānots slēgt Hanzas maiznīcas ceptuvi Rīgā, ražošanu pārceļot uz Lietuvu un Igauniju, aģentūrai LETA pavēstīja AS Hanzas maiznīca vadītājs Uģis Mihņevičs.

Viņš informēja, ka Zviedrijas koncerns Lantmännen Unibake nolēmis reorganizēt svaigās maizes biznesu Baltijas valstīs, lai veiksmīgāk pielāgotos patērētāju paradumiem un pieprasījuma izmaiņām. Koncernā ietilpst četras svaigās maizes ceptuves Baltijas reģionā.

"Uzņēmums plāno reorganizēt ražošanas procesus, ieguldot maizes ceptuvju ražošanas līniju ar augstu jaudu modernizēšanā. Tajā pašā laikā līdz tiek plānots slēgt ražošanu Latvijā, to pārceļot uz Lietuvu un Igauniju. Izmaiņas plānots īstenot līdz 2022.gada pirmajam ceturksnim, un to rezultātā darbu Rīgā varētu zaudēt līdz 90 ražotnes darbinieku," pavēstīja kompānijā.

Mihņevičs norādīja, ka ražošanas līniju konsolidēšana un modernizēšana ļaus uzņēmumam ne tikai uzlabot kopējā biznesa un maizes ceptuvju efektivitāti, bet arī veicināt produktu kvalitāti. "Apzināmies šī lēmuma ietekmi uz uzņēmuma darbiniekiem Latvijā, tādēļ darīsim visu, lai pārmaiņu procesā darbinieki saņemtu visu nepieciešamo atbalstu, tostarp kompensācijas saskaņā ar valsts likumdošanu un praktisku karjeras atbalstu," viņš minēja.

Vienlaikus Lantmännen Unibake valdes priekšsēdētājs Baltijā Asso Lankots norādīja, ka maizes tirgus Baltijā turpina piedzīvot lielas izmaiņas, tādēļ, lai spētu pielāgoties šīm pārmaiņām, ko tiešā veidā ietekmē patērētāju paradumi, uzņēmumam ir nepieciešams radīt apstākļus nākotnes izaugsmei, ieguldot inovācijās un paaugstinot biznesa efektivitāti. "Latvija joprojām ir un paliks viens no galvenajiem Lantmännen Unibake tirgiem," viņš piebilda.

Pēc uzņēmumā vēstītā, Lantmännen Unibake turpinās veikt komercdarbību Latvijā, apkalpojot klientus un maizes produktu patērētājus tāpat kā līdz šim. 

Jau vēstīts, ka maizes un maizes izstrādājumu ražotāja AS Hanzas maiznīcas apgrozījums 2019.gadā gadā bija 18,511 miljoni eiro, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 38,4% un bija 378 482 eiro.  

Kompānijas lielākā akcionāre ir Hanzas maiznīca (95,67%). Vienlaikus Somijas Vassan pieder 4,27% akciju, bet Aleksejam Greibum pieder un 0,0034% akciju. Kompānija Hanzas maiznīcas reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,494 miljoni eiro. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas