Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Plānotā Rīgas siltums 230 darbinieku atlaišana varētu notikt pavasarī

SIA Rīgas siltums plānotā 230 darbinieku atlaišana saistībā ar daļējas sadarbības pārtraukšanu ar SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) varētu notikt martā vai aprīlī, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas siltuma sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnete Bušta.

Uzņēmums ar RNP vienojies, ka darbinieku atbrīvošana no darba notiks apkures sezonas beigās, lai tas "būtu mazāk sāpīgi visām iesaistītajām pusēm." "Mēs nevēlamies, lai apkures sezonas vidū ciestu iedzīvotāji un arī jaunajam RNP sadarbības uzņēmumam vieglāk būs pārņemt pienākumu izpildi pakāpeniski, nevis brīdī, kad siltumtīklu apsaimniekošana ir visaktuālākā," skaidroja Bušta.

Viņa apstiprināja, ka Rīgas siltums joprojām apņēmies palīdzēt saviem darbiniekiem atrast jaunas darba vietas. Vairāk uzņēmumi jau esot izrādījuši interesi par "Rīgas siltuma atslēdzniekiem un santehniķiem. Bušta gan norādīja, ka pagaidām konkrētas darbības saistībā ar darbinieku pārvirzīšanu nav notikušas un šis jautājums tiks tālāk risināts pavasarī.

Viņa gan pauda pārliecību, ka lielākā daļa no aizejošajiem darbiniekiem atradīs darbu citos uzņēmumos, bet tiem, kas to nevēlēsies uzņēmums vienalga palīdzēs sastādīt gan CV, gan motivācijas un rekomendācijas vēstules.

Kā ziņots, RNP apsaimniekotajās mājās siltumtīklu apsaimniekošanu no Rīgas siltuma pārņems starpnieks - pilnsabiedrība Siltumserviss Rīga.

Rīgas siltums turpinās piegādāt siltumu, bet vairs neveiks ēku iekšējo siltuma sistēmu apkalpošanu, līdz ar to, ja būs avārija, vajadzēs atgaisot radiatorus vai novērst kādu citu ķibeli ar centralizēto apkures sistēmu mājā vai dzīvoklī, to darīs Siltumserviss Rīga.

Siltumserviss Rīga uzvarēja RNP izsludinātajā konkursā par siltumtīklu apkopi, tomēr Rīgas siltums ir pārsūdzējis RNP lēmumu Iepirkumu uzraudzības birojā, un šobrīd pārsūdzības process turpinās Administratīvajā rajona tiesā. Rīgas siltums norādījis, ka konkursa rezultātā tam būs jāatlaiž 230 darbinieki, kuri šobrīd nodrošina RNP pārziņā esošo ēku iekšējo sistēmu apkalpošanu.

RNP skaidro, ka Iepirkumu uzraudzības birojs ļāvis slēgt līgumu ar iepirkumu konkursa uzvarētāju, un tas arī izdarīts. Savukārt konkurss esot rīkots pēc Valsts kontroles revīzijas ieteikumiem - Valsts kontrole, lai nodrošinātu ekonomiski izdevīgākā piedāvājuma izvēli, ieteica RNP veikt iepirkumu procedūras.

 

Top komentāri

silti
s
Vispirms jāatlaiž vadība.
oho
o
un atlaidīs kantora žurkas ?
>:-)
&
žēlojot un raudot ,cirtīs, sunim, asti nost ,pa mazam gabaliņam , lai nav tik sāpīgi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas