Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija aizturējusi trīs vīriešu grupu aizdomās par dzimumnoziegumiem pret pusaudžiem

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešu grupu aizdomās par dzimumnoziegumiem pret 11 līdz 15 gadus veciem pusaudžiem, informēja VP.

2020.gada augusta sākumā policijā vērsās kāda sieviete, kura ziņoja, ka viņas divas nepilngadīgās meitas seksuāli izmantojusi kāda persona, turklāt šī persona piedraudējusi ar meitenēm izrēķināties gadījumā, ja viņas vērstos policijā.

Policija sāka izmeklēšanu un noskaidroja, ka iespējamais vainīgais 1961.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar līdzīgiem noziegumiem. Šobrīd tiesā tiek skatīts vēl viens policijas atklāts kriminālprocess, kurā šī persona tiek apsūdzēta nepilngadīgo izvarošanā un narkotisko vielu nelegālā apritē.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka bez viņa šajos noziegumos piedalījušās vēl divas citas personas. Policija noskaidroja viņu identitāti un ieguvz informāciju par vēl diviem cietušiem pusaudžiem.

Nostiprinot nepieciešamus pierādījumus, 20.oktobrī policisti aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš sodīts par slepkavību un laupīšanu. Tajā pašā dienā aizturēts vēl viens 1980.gadā dzimis un agrāk nesodīts vīrietis.

Īsi pēc izmeklēšanas sākšanas grupas līderis, pārkāpjot viņam noteikto drošības līdzekli, atstāja savu dzīvesvietu un sāka slēpties no policijas. Viņš tika izsludināts nacionālajā meklēšanā.

Policistiem ilgi neizdevās aizturēt galveno iespējamo vainīgo, jo viņš prasmīgi pielietoja konspirācijas paņēmienus un ik pēc pāris dienām mainīja savu uzturēšanās vietu, skaidroja likumsargi. Visbeidzot 3.novembrī Narkotiku apkarošanas nodaļa, realizējot operatīvas darbības gaitā iegūto informāciju, viņu aizturēja. Aizturēšanas brīdī pie viņa atradās apmēram 60 gramu aizliegtas psihotropas vielas, kas sadalītas mazākās devās tālākai realizācijai.

Visu trīs aizdomās turēto personu dzīvesvietās veiktas kratīšanas un izņemti lietiskie pierādījumi. Vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma pantiem par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu un par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu, iesaistīšanu vai piespiešanu nodarboties ar prostitūciju. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma pantiem par seksuālu vardarbību un par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu, iesaistīšanu, piespiešanu piedalīties vai izmantošanu pornogrāfiska rakstura materiāla izgatavošanā.

Policija patlaban ieguvusi informāciju par kopumā četriem 11 līdz 15 gadus veciem pusaudžiem, kuri ir cietuši no minēto personu noziedzīgajām darbībām. Visas cietušās personas izmeklēšanas laikā ir saņēmušas nepieciešamo atbalstu.

Policijai ir aizdomas, ka grupas līderis, iespējams, varētu būt saistīts ar līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem arī pret citām nepilngadīgām personām, tāpēc iedzīvotāji ir aicināti aplūkot viņa fotogrāfiju un atsaukties arī citus cietušos vai viņu tuviniekus.

Sazināties ar policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot e-pastu "[email protected]".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas