Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
Kopš slepkavības policija nopratinājusi vairāk nekā 150 lieciniekus un aptaujājusi vairāk nekā 200 personas. Tāpat lietā nozīmētas vairāk nekā 20 ekspertīzes.

Policija Bunkus slepkavības izmeklēšanā sadarbojas ar trīs NVS valstīm

Valsts policija (VP) pērn 30.maijā nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietas izmeklēšanā sadarbojas ar trīs Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) dalībvalstīm, aģentūrai LETA pastāstīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Patlaban lietā turpinās aktīva izmeklēšana, uzsver policija. Izmeklēšanu veic pieci izmeklētāji un nepieciešamības gadījumā tiekot piesaistīti papildus speciālisti.

Pildava skaidroja, ka policija izvērsusi plašu starptautisko sadarbību, kas ietver informācijas apmaiņu un tiesiskās palīdzības lūgumus. Jau iepriekš izskanējis, ka informācijas apmaiņa notiek ar piecām ES dalībvalstīm, taču Pildava apliecināja, ka sadarbība notiek arī ar trīs NVS dalībvalstīm. Valstu nosaukumi netiek atklāti.

NVS patlaban darbojas bijušās padomju republikas - Baltkrievija, Krievija, Azerbaidžāna, Armēnija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Moldova, Tadžikistāna un Uzbekistāna.

Starptautiskajā sadarbībā tiek izmantoti starptautiskās kriminālpolicijas organizācijas Interpols un Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūras Eiropols kanāli.

Policija iepriekš lūdza atsaukties sabiedrību par to, vai tai ir zināma jebkāda informācija par noziegumu, tostarp, netālu no slepkavības atrasto furgonu un tajā esošo statīvu. Pildava paskaidroja, ka no iedzīvotājiem saņemts daudz un būtiskas informācijas, taču policija patlaban konkrētākas detaļas neizpaudīšot.

VP joprojām par nozieguma galveno versiju izvirzījusi, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību. Tas nenozīmē, ka netiek izskatītas dažādas apakšversijas, tostarp, Bunkus personīgā dzīve.

Pildava apliecināja jau iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka advokāts nogalināts ar Kalašņikova triecienšauteni.

Pildava arī apliecināja Valsts policijas galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka Andreja Grišina Latvijas Televīzijas raidījumam "de facto" teikto, ka policijai ir aptuvena vīzija par to, kā noziegums tika izdarīts un plānots, cik ilgstoši tas tika darīts, kādas valstis varētu būt iesaistītas un kādi organizētie grupējumi kādu darbu varētu būt darījuši.

Patlaban aizdomās turētā statuss nevienai personai nav piemērots, norādīja Pildava.

Tikmēr nogalinātā brālis Kristaps Bunkus nav apmierināts ar izmeklēšanas norises kvalitāti, un 30.maijā plkst.10 Rīgā, Birojnīcā, rīkos preses konferenci, kurā "sabiedrība un masu mediji tiks informēti par policijas paveikto izmeklēšanā gada laikā, par satraucošajiem atklājumiem saistībā ar izmeklēšanas norises kvalitāti Latvijā un atbildīgo amatpersonu atbildību".

Jau ziņots, ka Mārtiņš Bunkus tika nošauts pērn 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas