Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Policija izmeklēs ražotnes ēkas aizdegšanos Jelgavā

Ceturtdienas rītā industriālā parka NP Jelgavas biznesa parks rūpnieciskajā teritorijā Jelgavā aizdegusies ražotne, noskaidroja aģentūra LETA. Ir zināms, ka ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidros Valsts policija.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienastā (VUGD) noskaidrots,  ka izsaukums uz ugunsgrēka vietu tika saņemts plkst.10.01, savukārt liesmu izplatīšanās tika ierobežota plkst.13.24. VUGD pārstāve Viktorija Gribuste norādīja, ka notikuma vietā strādāja 27 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un vienu auto ar kāpnēm.

Industriālā parka NP Jelgavas biznesa parks apsaimniekotāja SIA NP Properties pārstāve Inga Galkina aģentūrai LETA sacīja, ka piektdien industriālajā parkā atsāks darbu visi tie nomnieki, kuru telpas neatrodas tajā korpusā, kurā notika ugunsgrēks. Dzēšanas darbu laikā bija pārtraukts darbs visā industriālā parka teritorijā un visi darbinieki tika evakuēti vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

"Patlaban zināms, ka ugunsgrēks skāris tikai viena nomnieka telpas. Cik lielā mērā dzēšanas darbi ir ietekmējuši blakus esošo nomnieku telpas, vēl nav iespējams pateikt. Notiek telpu apsekošana, tāpēc degušajā korpusā rīt darbs vēl neatsāksies," sacīja Galkina.

Cilvēki no degošās ēkas bija evakuējušies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Pēc palīdzības pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem vērsās četri cilvēki.

Ēkā, kuras kopējā platība ir 30 000 kvadrātmetru, ugunsgrēks izplatījās 1600 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika klasificēts kā paaugstinātas bīstamības, jo tas izcēlies lielā platībā. Tāpat dzēšanas darbus apgrūtināja lietus un vējš. Šobrīd notikuma vietā turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi, lai pilnībā nodzēstu visas gruzdošās vietas, piebilda Gribuste.

Viņa skaidroja, ka notikuma vietā ir izveidots ugunsgrēka dzēšanas vadības štābs, kurā iesaistījās industriālā parka pārvaldītājs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra, Valsts vides dienesta, Jelgavas pašvaldības policijas un AS Gaso pārstāvji.

Dzēšanas darbos ir iesaistīti ugunsdzēsēji glābēji no Jelgavas, Elejas, Kalnciema, Dobeles, Olaines un Rīgas.

Ceturtdien plkst.16.34 ir likvidēts ugunsgrēks, kas bija izcēlies Jelgavas industriālā parka rūpnieciskajā teritorijā,

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ugunsgrēks izcēlies SIA Baltic Innovation Holding ražotnē. Ar uzņēmuma vadību pagaidām aģentūrai LETA nav izdevies sazināties.

NP Jelgavas biznesa parks ir viens no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā ar kopējo platību 23 hektāru un iznomājamo telpu platību vairāk nekā 70 000 kvadrātmetri.

(Pievienota 2. un 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas