Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Policija pārbaudīs arī noslepkavotā Bunkus ģimenes izplatīto versiju

Valsts policija kā vienu no versijām pārbaudīs arī noslepkavotā advokāta Mārtiņa Bunkus ģimenes izplatīto informāciju par Bunkus slepkavības apstākļiem. Proti, trešdien Bunkus ģimene medijiem nosūtītā paziņojumā pauda aizdomas, ka Bunkus nāve varētu būt saistīta ar ABLV bankas un bankas klientu interešu aizsardzību. Policija uzsvēra, ka šī lieta ir augstas prioritātes, taču atgādināja, ka izmeklēšanas procesa laikā detalizētu informāciju sniegt nav iespējams, nekaitējot izmeklēšanas gaitai.

Bunkus ģimene savā versijā norāda, ka Mārtiņš Bunkus oponēja ABLV bankas pašlikvidācijas procesa uzsākšanai, uzskatot, ka tādā veidā iespējams paturēt slepenībā bankas un klientu iespējamo dalību noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizācijā. Ģimene uzskata, ka "tādējādi Mārtiņš Bunkus varēja kļūt par nozīmīgu apdraudējumu ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) ziņojumu skarto personu interesēm".

ABLV banka FinCEN apgalvojumus noraidīja un pērn aprīlī FinCEN adresētā vēstulē uzsvēra, ka ABLV vadība nav izmantojusi kukuļošanu, lai ietekmētu Latvijas valsts amatpersonas.

Valsts policija portālam Diena.lv norādīja, ka "darbs pie šīs lietas izmeklēšanas norisinās nepārtraukti – tā ir viena no augstākās prioritātes lietām. Tiek pārbaudītas iespējamās notikušā versijas un motīvi, tostarp arī virzienā, par ko Bunkus ģimene izplatījusi informāciju masu saziņas līdzekļiem."

Policija uzsver, ka detalizētāku informāciju pašlaik nevar sniegt, nekaitējot izmeklēšanas procesam.

"Pastāv izmeklēšanas noslēpums, kas policijai ļauj īstenot izmeklēšanas taktiku un metodiku, kuras mērķis ir atklāt un aizturēt vainīgās personas un panākt tiesisko noregulējumu, kas noslēdzas ar vainīgo personu notiesājošiem spriedumiem. Tieši tādēļ detalizētākus komentārus par konkrēto kriminālprocesu šī brīža izmeklēšanas stadijā nevaram sniegt, kā arī norādām, ka, lai runātu par konkrētiem iesaistītajiem vai viņu iespējamajiem motīviem, ir jāgūst pilna aina par notikušo. Policijā šis darbs aktīvi notiek."

Jau ziņots, ka advokāts Mārtiņš Bunkus tika nošauts pērn 30. maijā neilgi pirms plkst. 9 rītā Aizsaules ielā.

 

Top komentāri

Finansiala interese
F
Latvija administratoriem un tiesu izpildītājiem no lietām tiek piešķirti tādi kumosi, ka viņi ir ļoti, ļoti ieinteresēti tikt pie brangām lietām. Tādēļ arī stāsta, ka katra lieta ir jārisina ar viņu starpniecību.
zzz
z
ka tik brālīts pats nav iesaistīts un vadā pa viltus pēdām visus .
Neslāvs
N
Slava ciņā ar krievu okupantiem kritušajam Mārtiņam Bunkum !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas