Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija sāk pārbaudi par iespējamu fiktīvu nodarbinātību Rīgas satiksmē

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par iespējamu fiktīvu nodarbinātību uzņēmumā Rīgas satiksme, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atsūtīto informāciju, otrdienas vakarā vēstīts LTV raidījumā Panorāma.

Pirms lemšanas par to, vai sākt kriminālprocesu, policija prasīs Rīgas domei izsniegt uzņēmuma Ernst&Young auditoru ziņojumu par Rīgas satiksmi.

Valsts policijas pārstāvis Raitis Kalnačs raidījumā pieļāva, ka tuvākajā laikā policija, visticamāk, sāks kriminālprocesu. "Visticamāk, ar resoriskās pārbaudes palīdzību nevarēs šos apstākļus noskaidrot. [..] Šobrīd esam tikai sākuma stadijā, tāpēc nekādi plaši komentāri nevarētu būt pagaidām," pauda Kalnačs.

Policija Rīgas satiksmes konsultāciju līgumus sākusi vērtēt pēc informācijas saņemšanas no KNAB. Tā priekšnieks Jēkabs Straume pirmdien norādīja, ka birojam ir aizdomas par vairāk nekā desmit uzņēmumā it kā nodarbinātiem konsultantiem.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume sacīja, ka ir konstatēts tas, ka pastāv pamatotas aizdomas, ka ir notikuši noziedzīgi nodarījumi saistībā ar šiem līgumiem. "Tas ir policijas kompetencē to tālāk izmeklēt, jo tā ir fiktīva nodarbinātība, iespējama krāpšana vai dokumentu viltošana," teica Straume.

Rīgas satiksmes un domes pārstāvji līdz šim nolieguši pārkāpumus un norāda, ka konsultanti uzņēmumā savus pienākumus pildījuši.

Jau ziņots, ka izvērtējot auditorkompānijas Ernst&Young sagatavoto Rīgas satiksmes biznesa pārbaudes ziņojumu, KNAB konstatējis, ka tajā ietvertā informācija liecina par iespējamu amatpersonu izdarītu krāpšanu, jo ar dažādiem konsultantiem noslēgtie uzņēmuma līgumi, iespējams, ir fiktīvi.

Ievērojot Kriminālprocesa likumā noteikto institucionālo piekritību, KNAB informāciju par minētajiem faktiem nosūtīja Valsts policijai turpmākai pārbaudei.

Tikmēr Valsts policija šo informāciju jau sākusi vērtēt, aģentūra LETA noskaidroja policijā.

Tāpat vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Lietā ir septiņi aizdomās turētie - ilggadējais partijas Gods kalpot Rīgai biedrs, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, Rīgas satiksmes Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktors Igors Volkinšteins, bijušais Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, Čehijas uzņēmuma Škoda Transportation" amatpersona Vladislavs Kozaks, uzņēmējs Māris Martinsons, uzņēmējs Edgars Teterovskis un viņa dzīvesbiedre.

Top komentāri

P
P
Jābūt-beidz pārbaudi-tiesai nodoti padsmitiem lietu.
Labais
L
Par cik arī policija ir korupcijas caurausta,kā visa valsts pārvalde,visos līmeņos,tad mazliet patrokšņos,un atzīs-vis ir,,likumīgi,, ,vis ir labi...VARDU SAKOT APSOLŪTI VISA VALSTS PĀRVALDES STRUKTŪRAS NODARBOJAS AR NOZIEDZĪBU !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas