Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
KNAB portālam Diena.lv nekomentēja, vai lieta saistīta ar iepirkumu, kurā uzvarēja Polijas kompānija Solaris Bus & Coach S.A

Polijas un Latvijas dienestu veiktās aizturēšanas saistītas ar 800 000 eiro kukuli

Polijas pretkorupcijas dienesta un Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kopīgas starptautiskas izmeklēšanas ietvaros Rīgā aizturēti cilvēki, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā, teikts Polijas pretkorupcijas dienesta paziņojumā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) novembrī sāka kriminālprocesu saistībā ar Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme iepirkumiem un otrdien kriminālprocesa ietvaros KNAB veica vairāk nekā 30 kratīšanas un ir vairāki aizturētie, vēsta KNAB.

Polijas pretkorupcijas dienesta paziņojumā norādīts, ka Rīgā KNAB aizturējis cilvēkus, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā saistībā ar teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Konkursus 2013. - 2016. gadā organizēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme.

Kā pavēstījis Polijas pretkorupcijas dienesta pārstāvis Bjalistokas pilsētā, šie 800 000 eiro bija jāmaksā mazās daļās, maskējot tos kā maksājumus par fiktīviem konsultāciju pakalpojumiem caur virkni filiāļu Latvijā, Kiprā, Honkongā un Ķīnā, pirms tie nonāktu Rīgā.

Paziņojumā arī skaidrots, ka kopīgas starptautiskas izmeklēšanas ietvaros aģenti pie Poznaņas aizturējuši pilsētas sabiedriskā transporta ražošanas kompānijas valdes locekli, bet Varšavā vienu no kompānijas komercdirektoriem. Aizturētie nogādāti Poznaņas apgabala prokuratūrā, kur viņiem tiks izvirzītas apsūdzības korupcijā un naudas atmazgāšanā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Rīgas satiksme gadiem iepērk trolejbusus un autobusus no Polijā reģistrētā uzņēmuma Solaris Bus & Coach.

KNAB portālam Diena.lv neatbildēja uz jautājumu, vai šis kriminālprocess un aizturēšanas saistāmas ar autobusu iepirkumu no Polijas uzņēmuma Solaris Bus&Coach S.A, kas veikts 2013. gadā. Toreiz noslēgtais līgums paredzēja 175 autobusu (115 - 18 metrus garu un 60 - 12 metrus garu) iegādi par kopējo summu 58,3 miljoniem eiro. Saskaņā ar konkursa noteikumiem pasūtītājam ir tiesības līguma darbības laikā palielināt iepirkuma apjomu par 30%, tādēļ iepirkuma līguma kopējā summa būs 75,8 miljoni eiro un paredzēs maksimāli 228 autobusu iegādi.

Šobrīd kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, kura ietvaros KNAB sadarbojas arī ar ārvalstu partnerdienestiem, tai skaitā ar Polijas pretkorupcijas dienestu (CBA). Latvijā aizturētas sešas personas, Polijā – divas personas.

Biroja veikto procesuālo darbību mērķis ir izmeklēt iespējamo noziedzīgo nodarījumu, lai vainīgās personas likumā noteiktajā kārtībā tiktu sauktas pie atbildības par nozieguma izdarīšanu. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Kā zināms, viens no aizturētajiem ir uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) Infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru Igors Volkinšteins.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Nu
N
nu redz, nebūtu Polijā atmaskoti darījumi, tad mums te viss turpinātu būt klusi un mierīgi. Tikai, ja vairs nevar klusēt citu valstu dēļ, tad parādās kaut kādas jel darbības. Vāji, vāji mums tie pašu rezultāti. Aizdomīgi vāji.
auditors
a
nu volkinšteins ir par mazu zivteli , lai grābstītos uz savu roku gar 75 ļimonu iepirkumu, lielā zivs slēpjas daudz augstākos beņķos.
800 000 ir PIEĶERTAIS kukulis.
8
Tad nu varam stādīties priekšā NEPIEĶERTO likmes!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas