Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Politologi: Lai uzlabotu savu tēlu, Spolītim būtu jānoliek mandāts

Pie stūres reibumā pieķertā Saeimas deputāta Veiko Spolīša (Vienotība) tālākai rīcībai būtu jāpaliek viņa un vēlētāju ziņā, iespējams, deputātam būtu jānoliek mandāts.

"Deputāta braukšana dzērumā sabiedrības atmiņās paliks ilgi, tāpēc, lai uzlabotu savu tēlu un nestu atbildību par notikušo, iespējams, Spolītim būtu jānoliek mandāts," uzskata politologs Filips Rajevskis.

Rajevskis norāda, ka deputāta mandāta nolikšana Spolītim varētu nākt par labu, tomēr šis solis būtu jāizsver. Politologs uzskata, ka deputātam ir jārāda piemērs, tāpēc Spolītim būtu jāuzņemas pilna atbildība par notikušo. Deputātam piespriesto sodu Rajevskis vērtē kā nepietiekamu, jo tas nespētu ietekmēt sabiedrības viedokli par veikto likuma pārkāpumu.

Savukārt politologs Jānis Ikstens uzskata, ka deputāta mandāta nolikšanai jāpaliek paša Spolīša, kā arī viņa vēlētāju ziņā. Ikstens neizslēdz iespēju, ka gadījumā, ja vēlētāji uzskatīs, ka deputāts pievīlis viņu gaidas un ir pelnījis atkāpties, iedzīvotāji varētu lūgt Spolītim to darīt. Tomēr šāda scenārija varbūtība neesot liela.

Ikstens atgādināja, ka līdz šim deputāti nav nolikuši mandātu par, piemēram, braukšanas ātruma pārkāpšanu, tāpēc arī Spolīša izvēle par mandāta nolikšanu vai saglabāšanu, iespējams, neatšķirtos no viņa līdzgājēju lēmumiem.

Ikstens norādīja, ka deputāta mandātu savulaik nolicis no partijas "Jaunais laiks" ievēlētais parlamentārietis Edgars Jaunups, kurš pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu.

Kā ziņots, Spolītis pirms deputāta mandāta apstiprināšanas aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā.

Spolītim toreiz konstatēts 1,4 promiļu reibums. Deputāts skaidroja, ka nožēlo savu rīcību, un atzīst, ka tai nav nekāda attaisnojuma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas