Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Positivus apmeklētāji saindējušies ar Turkebab ēdienu; ēstuvei atļauts turpināt darbu

Festivāla "Positivus" apmeklētāji, visticamāk, saindējušies ar kebabu tirgotāja "Turkebab" ēdienu, aģentūrai LETA apstiprināja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Festivālā Rīgas uzņēmums nodarbojies ar izbraukuma tirdzniecību.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) uzsācis epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar desmit toksikoinfekcijas gadījumiem festivāla "Positivus" apmeklētājiem, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko.

Sevčenko atklāja, ka no desmit saslimušajiem festivāla apmeklētājiem seši ir nogādāti slimnīcā un starp saslimušajiem ir arī bērni.

Kopš tā darbības apturēšanas pagāja vairākas stundas, līdz PVD devis atļauju "Turkebab" atsākt darbību festivāla "Positivus" teritorijā.

Uzņēmumam sadarbībā ar festivāla organizatoriem ir izdevies novērst nepilnības, kuras iepriekš PVD konstatēja šajā ēstuvē. Veikti nepieciešamie tīrīšanas un dezinfekcijas darbi, un "Turkebab" ir gatavs atsākt sniegt ēdināšanas pakalpojumus.

Tiesa, kā pārliecinājās aģentūra LETA, pagaidām kebabu tirgotāji vēl nav atsākuši klientu apkalpošanu un "Turkebab" tirdzniecības vieta ir tukša.

Iepriekš jau vēstīts, ka veicot cietušo aptauju, epidemiologiem radušās aizdomas, ka saslimšanas varētu būt saistītas ar vienu no festivāla ēdināšanas vietām, jo simptomi cilvēkiem parādījušies 3-4 stundu laikā pēc ēšanas.

Kā pastāstīja Sevčenko, par notikušo ir informēts PVD, ar kuru kopīgi notiks saslimšanas gadījumu izmeklēšana.

SPKC aicina visus festivāla dalībniekus, kuriem parādās vemšana vai caureja, meklēt medicīnisko palīdzību vai konsultēties ar epidemiologu, zvanot pa tālruni 67271738.

Uresina aģentūrai LETA noliedza "Turkebab" vainu "Positivus" apmeklētāju saslimšanā, no sīkākiem komentāriem atturoties. "Nav nekādu pierādījumu," viņa sacīja, vairākas reizes piebilstot: "Bez komentāriem.

Ēdināšanas vietā PVD inspektori konstatēja divus būtiskus pārkāpumus - nebija nodrošināts tekošs ūdens un netika ievērots ēdiena glabāšanas un gatavošanas temperatūras režīms. Tieši temperatūras režīma neievērošana varētu būt iemesls cilvēku saslimšanai.

Kad visi pārkāpumi minētajā ēdināšanas uzņēmumā būs novērsti, PVD veiks atkārtotu pārbaudi. Pēc ēdināšanas uzņēmuma darbības atjaunošanas PVD inspektori vēl kādu laiku pievērsīs pastiprinātu uzmanību tur notiekošajam.

Citas problēmas ar ēdināšanu "Positivus" laikā nav konstatētas, apstiprināja Meistere.

Kā ziņots, piektdien Salacgrīvā sākās sestais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus", kas muzikālo programmu un dažādas aktivitātes turpinās piedāvāt arī šodien.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "TurKebab" reģistrēta 2009.gadā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA "UrbanHouse", Jeļenai Uresinai, kā arī diviem Turcijas iedzīvotājiem - Osmanam Uresinam un Suatam Jurtseveram.

"TurKebab" apgrozījums pērn bija 323 075 lati, bet zaudējumi - 53 914 lati. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 247 487 latu apgrozījumu un 4540 latu zaudējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas