Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

precizēts (14:57) - Pazīstams mūziķis mudina ziedot asinis

Laikā no plkst.10 līdz 14 notiks ikmēneša donoru diena Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kurā piedalīsies arī komponists un pianists Uldis Marhilēvičs.
Uzņēmums Latvijas dzelzceļš (LDz) un Valsts asinsdonoru centrs (VADC) piektdien, 29. maijā, kopā ar sportistiem un mūziķiem aicina ziedot asinis, informē LDz.

Līdzš šim akcijā piedalījušies arī dziedātājs Intars Busulis, viens no Latvijas labākajiem hokejistiem Oskars Bārtulis, Latvijas Bobsleja izlases pārstāvji Uģis Žaļims un Oskars Ķibermanis, olimpiskais vicečempions pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš, kā arī Eiropas rallija čempionāta organizators Raimonds Strokšs.

Donoru dienas Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiek katra mēneša pēdējā piektdienā, un donori laipni aicināti sekot norādēm stacijā uz bijušo uzgaidāmo zāli, kur būs ierīkots asins pieņemšanas punkts.

Ikviens aicināts ziedot asinis Rīgas Centrālās stacijas bijušajā uzgaidāmajā telpā no plkst.10 līdz 14 sekojošos datumos: 29.maijā, 26.jūnijā un 24.jūlijā.

Lai ziedotu asinis personai ir jābūt vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Donoram jābūt veselam un paēdušam un jāsver vismaz 50 kilogramus. Pirms asins ziedošanas nedrīkst smēķēt un dzert alkoholiskus dzērienus. Par asins ziedošanu donors saņems četrus eiro, izziņu darba vietai par papildus brīvdienas piešķiršanu, donora apliecību un konfidenciālus analīžu rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas