Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Premjers atbalsta atteikšanos no valsts galvojumiem privātiem uzņēmumiem

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) atbalsta atteikšanos no valsts galvojumu piešķiršanas privātiem komersantiem.

Premjers otrdien žurnālistiem sacīja, ka diemžēl līdzšinējā prakse, piešķirot valsts galvojumus privātiem komersantiem, nav bijusi īpaši iepriecinoša.  "Arī runājot par Liepājas metalurga galvojumu, kur šī ideja par galvojumu radās ne jau valdībā, bet Saeimā," teica Dombrovskis, norādot, ka bieži vien šāda veida valsts galvojumu piešķiršana beidzas ar problēmām.

Aģentūra LETA vēsta, ka, izvērtējot politiķu un amatpersonu rīcību saistībā ar galvojuma piešķiršanu Liepājas metalurgam, Valsts kontrole secinājusi, ka politiķi un amatpersonas galvojumu uzņēmumam centušies piešķirt par katru cenu. Valsts kontroliere Elita Krūmiņa otrdien žurnālistiem atzinusi, ka 2009.gada nogalē piešķirtais valsts galvojums Liepājas metalurgam ir spilgts piemērs nesaimnieciskai rīcībai ar nodokļu maksātāju naudu. "Rūpīgi izsekojot galvojuma izsniegšanai, atklājās, ka politiķu un amatpersonu rīcība liecina par vēlmi izsniegt galvojumu par katru cenu," paziņoja Krūmiņa. Tādējādi tikuši ignorēti ne tikai iespējamie riski, bet arī pārkāptas normatīvo aktu prasības.

Tāpat valsts kontroliere veltījusi kritiku valdībai, paužot cerību, ka valdošās koalīcijas partijas pārtrauks uzvesties bērnišķīgi un izdevumus, ko var iepriekš paredzēt, nesegs no līdzekļiem, kas domāti neparedzētiem gadījumiem. Raksturojot valsts budžeta izdevumus pagājušajā gadā, viņa norādīja, ka valsts joprojām tērē līdzekļus no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tādu izdevumu segšanai, kas iepriekš ir jau paredzami un jāiekļauj budžeta izdevumos. Kā piemērus viņa minēja atalgojumu, izdevumus par komunālajiem pakalpojumiem un apsaimniekošanas maksu.

Taujāts par valsts kontrolieres retoriku, premjers norādīja: "Šī tiešām ir politiska retorika, Valsts kontrolei vairāk piestāvētu runāt par konkrētiem faktiem un norādīt uz konkrētām nepilnībām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas