Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Pret biļešu neizsniegšanu cīnīsies ar videonovērošanu

Iedzīvotāju sūdzības par to, ka SIA Sabiedriskais autobuss šoferi, kas pārvadā pasažierus maršrutā Rīga-Bauska-Rīga, neizsniedz biļetes, izskan regulāri. Piemēram, Arita, kura šī pārvadātāja pakalpojumus izmanto reti, Dienai atklāj, ka pēdējās divās nedēļās divi uzņēmuma šoferi viņai piedāvājuši sava veida darījumu - par ceļu no galvaspilsētas uz Bausku divu latu vietā maksāt 1,50 latu, bet nesaņemt biļeti.

Savukārt baušķeniece Ligita vietējo laikrakstu Bauskas Dzīve informējusi, ka vienā rīta reisā uz Rīgu saskaitījusi deviņas neizsniegtas biļetes - šoferis katram iekāpušajam jautājis, vai biļete nepieciešama. Citi pasažieri sūdzas, ka autobusu vadītāji, paņemot naudu, izsniedz tā saucamo nulles jeb invalīdiem un represētajām personām paredzēto biļeti. SIA Sabiedriskais autobuss klienti ir neizpratnē gan par to, kāpēc negodīgie šoferi netiek atlaisti, gan - kāpēc neiejaucas uzraugošās iestādes, jo valstij tā iet secen nodokļi. Bauskas apkārtnes pasažieri uztraucas arī par iespējamo reisu slēgšanu - atskaites varētu rādīt, ka pārvadāto pasažieru skaits bijis mazāks nekā patiesībā.

"Ja kādu nekaunīgo šoferi izdodas pieķert pie rokas, darba attiecības ar viņu tiek pārtrauktas - līdz šim tas noticis divreiz. Bet, lai mūsu uzņēmuma tēls netiktu grauts arī turpmāk, līdz oktobra sākumam visos 20 autobusos, kas kursē maršrutā Rīga-Bauska-Rīga, ierīkosim videonovērošanas kameras," atklāj SIA Sabiedriskais autobuss valdes priekšsēdētājs Vitālijs Komars. Viņš skaidro, ka tā varēs reaģēt gan uz pasažieru sūdzībām, gan atturēt darbiniekus no uzņēmuma apzagšanas. "Ar pārmaiņām viņi nav apmierināti, jo kameru klātbūtne varētu radīt papildu spriedzi. Arī mums tās ir neplānotas investīcijas, taču pēc tam varbūt nenāksies karot ar pašu darbiniekiem, kuru jau tā trūkst," norāda V.Komars, kurš vada arī pilnsabiedrību Rīgas Mikroautobusu satiksme - pirms gada tā uzvarēja 25 miljonu latu līguma vērtā Rīgas pašvaldības iepirkumā par tiesībām veikt pasažieru pārvadājumus mikroautobusu maršrutu tīklā un darbu sāka vasaras sākumā.

Plašāk lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas