Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pretēji aktrisei Gunai Zariņai koris Latvija plāno uzstāties Krievijā

Latvijas kultūras darbinieku reakcija uz notikumiem Ukrainā ir atšķirīga. Ir mākslinieki, kuri atceļ savu uzstāšanos Krievijā, citi izlēmuši tomēr braukt. Ir arī trešais variants - braukt, bet izrādē paust savu viedokli, kā to Dirty Deal Teatro izrādē Nacionālais attīstības plāns, 5. martā viesojoties Maskavā, izdarīja Jānis Balodis. Kamēr Ukrainas krīze nav atrisinājusies, dilemma - piedalīties vai nepiedalīties - var skart radošos kolektīvus, kuru plānos šopavasar ir uzstāšanās Krievijā.

No Latvijas māksliniekiem, kuri reaģējuši uz Krievijas agresiju Ukrainā, visskaļāk izskanējis Jaunā Rīgas teātra paziņojums, atceļot visas šogad plānotās viesizrādes Krievijā, kā arī Gunas Zariņas atteikšanās piedalīties Maskavas Gogoļa centra izrādē Mēdeja. Tiesa, teātra mājaslapā norādītas atceltās izrādes martā, bet ne aprīļa beigās. Savukārt aprīļa sākumā turpat Gogoļa centrā plānotas Latvijas Nacionālā teātra viesizrādes ar iestudējumiem Vecene un Voiceks. Teātra pārstāve Līga Rimšēviča stāsta, ka sapulcē lielākā daļa aktieru atbalstījuši došanos viesizrādēs, tomēr galīgo lēmumu pieņems nākamnedēļ. "Tās ir īpašas izrādes, jo, piemēram, Voiceks tieši aicina domāt un nepakļauties varai," norādīja L. Rimšēviča.

Tikmēr zināms, ka Valsts akadēmiskais koris Latvija savus plānus nemainīs un 25. martā uzstāsies Sanktpēterburgas filharmonijas zālē, piedaloties Johannesa Brāmsa Vācu rekviēma atskaņojumā. Kora direktors Māris Ošlejs skaidro, ka šis brauciens ir saistīts ar Latvijas un Krievijas kultūrapmaiņas koplīgumu un līgumu lauzt viņš negrasās. "Alvis Hermanis ir uzlicis ļoti augstu latiņu. Ir labi, ka ir cilvēki, kas parāda nācijas politisko attieksmi. Bet es esmu administratīvais vadītājs, un, tieši tāpat kā ir jāeksportē kokmateriāli, šprotes un Rīgas balzams, ir jāievēro noslēgtie līgumi. Nedomāju, ka tie 2000 skatītāji Pēterburgā, kas nāks klausīties Brāmsu, būtu jāsoda, jo, ja mēs neaizbraucam, mēs šo koncertu noraujam," izteicās M. Ošlejs.

Visu Ata Rozentāla rakstu "Braukt vai palikt mājās" lasiet ceturtdienas, 13.marta, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas