Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Prezidents: Balsu pirkšanas radītā aizdomu ēna ietekmēs valdības veidošanu

Izskanējusī informācija par iespējamo balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanu laikā, saistībā ar ko no Vienotības frakcijas vadītāja amata aizgāja Dzintars Zaķis, rada aizdomas ēnu uz valdības veidošanas procesu, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Tas, protams, sarežģī šo te Saeimas struktūru un valdības veidošanas procesu. Bet es gribētu aicināt, ka aizdomu ēnas izmeklēšana ir attiecīgu institūciju - Drošības policijas un Valsts policijas - darbs," teica Bērziņš. Kamēr izmeklēšana nav noslēgusies, Zaķa lēmums atstāt Vienotības frakcijas vadītāja amatu ir loģisks.

Bērziņš cer, ka šonedēļ turpinās konstruktīvas starppartiju sarunas, lai nākamnedēļ jau izkristalizētos valdības aprises un to varētu izveidot pirms apstiprināšanas 12.Saeimas pirmajā sēdē 4.novembrī. Prezidents ir pārliecināts, ka 12.Saeimas sastāvā ir ievēlēti daudzi profesionāļi, kuri spēj izveidot labāku valdību par pašreizējo.

"Redzot tos cilvēkus, kas ienāk Saeimā un pašreizējās valdības darbību, man ir pamats domāt, ka jaunajā Saeimā ir pietiekami daudz cilvēku, kas var izveidot labāku valdību," intervijā raidījumā 900 sekundes teica prezidents.

Bērziņš uzskata, ka potenciālajā koalīcijā būtu iespējams iesaistīt vairāk partiju kā pašreizējā koalīcijā esošās Vienotību, Zaļo un zemnieku savienību un Nacionālo apvienību (NA), taču tas atkarīgs no partiju sarunu virzības. Taču skaidrs, ka trīs partijām savstarpēji vienoties ir vienkāršāk, teica prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas