Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Prezidents izvairās vērtēt budžeta brāķus

Valsts prezidents Andris Bērziņš atturas vērtēt budžeta brāķus, par ko kritiski izteikusies Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība), un norāda, ka budžeta struktūru novērtēt varēs tikai pēc tam, kad deputāti būs to pieņēmuši.

Prezidents ceturtdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka pašlaik nevajadzētu jaukties budžeta pieņemšanas procesā un mēģināt noskaidrot, kāpēc iesniegtie priekšlikumi sastādīti kļūdaini.

"Kad [budžets] būs pieņemts, tad varēs izvērtēt, kāpēc tā noticis. Kad deputāti pieņems, tad arī atgriezīsimies," teica Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka deputāti pašlaik rūpīgi izvērtē visus vairāk nekā 800 priekšlikumus, kas budžetā iesniegti uz galīgo lasījumu, un "saprātīgākie" tikšot pieņemti. Bērziņš arī nenoliedza, ka, vērtējot iesniegtos priekšlikumus, ir jūtams Saeimas vēlēšanu tuvums un atsevišķu politiķu vēlme paspīdēt.

"Ir jābūt drošam un sabalansētam budžetam. Cik viņi ir paziņojuši, saprātīgi priekšlikumi tiks atbalstīti," optimistisks bija Bērziņš, norādot, ka tas attiecas gan uz koalīcijas frakciju, gan opozīcijā esošās Zaļo un zemniekus savienības priekšlikumiem.

Jau vēstīts, ka iepriekš Saeimas priekšsēdētāja kritizēja nākamā gada valsts budžeta likumprojektu paketi, norādot, ka tajā ir vairāki brāķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas