Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Projekta Rail Baltica būvniecība lidostas Rīga teritorijā turpinās vairākās zonās

Pilnsabiedrība B.S.L. Infra projekta Rail Baltica dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras starptautiskajā lidostā „Rīga” izbūvi turpina vairākās zonās, veicot pāļu urbšanas darbus un drīzumā uzsākot ārējo komunikāciju un ceļu izbūvi. Izbūves darbu laikā netiks traucēta lidostas darbība un tiks nodrošināta brīva piekļuve lidostai.

Saskaņā ar projektu patlaban turpinās testa pāļu urbšanas darbi, kam sekos pāļu testēšana. Statiskās slogošanas testa slodze tiks pielikta cikliski un pārsniegs 1200 t, kas Latvijas apstākļiem, īpaši statiskai slogošanai, ir ļoti reti pielietots, un būs nopietns izaicinājums arī būvniekam. Papildus tam, testa laikā pāļa dzelzsbetona ķermenī dziļumā līdz 32 metriem tiks uzmērīti materiāla spriegumi, kas ļaus precīzi noteikt pāļu nestspēju un mijiedarbību ar apkārtējo grunti, un prognozēt pāļu darbu zem projekta slodzēm. Pēc testa slodžu veikšanas tiks uzsākta pāļu būvniecība.

Kā norāda pilnsabiedrība B.S.L. Infra pārstāvis Juris Frīdmanis: “Esam gandarīti, ka ir panākta vienošanās ar visām iesaistījām pusēm, par būvlaukuma nodošanu VAS Starptautiskā lidosta “Rīga” piederošajā teritorijā, lai turpinātu būvdarbus vairākās zonās. Pēc būvlaukuma pārņemšanas un darbu veikšanas projekta saskaņošanas paralēli pāļu darbiem varam uzsākt ārējo komunikāciju un pievadceļu izbūves darbus”.

Tuvākā mēneša laikā pilnsabiedrība B.S.L. Infra plāno uzsāk jaunu pievadceļu izbūvi aptuveni 900 m garumā, zonā starp esošo Ziemeļu ielu un Muzeju ielu un starp esošo autoceļu P133 un Torņa ielu. Pievadceļu izbūves vajadzībām tiks uzsākti zemes darbi un lietus ūdens kanalizācijas kolektora izbūve.

Paralēli plānots uzsākt vairāku jaunu inženierkomunikāciju izbūvi apkārt paredzētajam terminālim, kas ļaus likvidēt esošās komunikācijas jaunizbūvējamā termināļa zonā un uzsākt pāļu izbūves darbus. Vienlaicīgi tiks uzsākta elektroapgādes, vājstrāvu, sakaru, ūdens un kanalizācijas tīklu, kā arī siltumtīklu izbūve.

Uzbūvējot jaunu pievadceļu lidostai, tas ļaus paplašināt būvlaukumu, kas būs ievērojami lielāks nekā patlaban. Lai netraucētu lidostas darbu, kā arī piekļuvi lidostai, visi būvdarbi ir plānoti posmos. Kā pirmā posma noslēdzošais darbs būs stacijas termināļa ēku: nesošās konstrukcijas, karkasu izbūve.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas