Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prokuratūra atsauc ziņas par Lemberga apsūdzībām Grinberga lietā

Izpildot tiesas spriedumu, prokuratūra savā mājaslapā atsaukusi ziņas par apsūdzībām Ventspils mēram Aivaram Lembergam tā dēvētajā Grinberga lietā. Šajā krimināllietā Lembergu tiesa iepriekš bija attaisnojusi.

Prokuratūra atsaukusi ziņas, ka nolūkā nepieļaut viņam nevēlamas personas - Ojāra Grinberga - pieņemšanu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā Lembergs apzināti licis šķēršļus, lai tiktu izpildīts rīkojums un jautājums par Grinberga pieņemšanu Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā tiktu nodots izlemšanai Ventspils pilsētas domes sēdē atbilstoši Ventspils brīvostas pārvaldes nolikumam.

Tāpat prokuratūra atsaukusi ziņas, ka Lembergs apzināti nevērsās nedz Ministru kabinetā, nedz Ekonomikas ministrijā, lai iegūtu rīkojuma izpildei nepieciešamo informāciju par Grinbergu identificējošiem datiem, veicot saraksti ar šīm institūcijām par jautājumiem, kas nav saistīti ar rīkojuma izpildes nodrošināšanu, ignorēja ar rīkojumu ieceltā valsts pārstāvja Ventspils brīvostas valdes locekļa amatā iesniegumus.

Prokuratūra atsaukusi arī citas ziņas, kas savulaik tika publicētas tās paziņojumā.

Lembergs šodien paziņojumā masu medijiem norādījis, ka noteiktajā termiņā nav saņēmis no valsts kompensāciju par nepatiesu ziņu izplatīšanu Grinberga lietā. Viņš aicinājis Ģenerālprokuratūru pildīt tiesas spriedumu.

Prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūrai LETA teica, ka tiesa nolēmusi mantisko kompensāciju un tiesāšanās izdevumus piedzīt no valsts, nevis tieši prokuratūras. Pēc Ģenerālprokuratūras rīcībā esošās informācijas, šonedēļ Ministru kabinetā tika skatīts jautājums par minēto finanšu līdzekļu piešķiršanu spriedumu izpildei, pieņemot attiecīgu rīkojumu. Līdz šodienas pēcpusdienai Ģenerālprokuratūra nav saņēmusi minēto Ministru kabineta rīkojumu, kas līdz ar to Ģenerālprokuratūrai liedz izpildīt spriedumu daļā par kompensācijas izmaksāšanu.

Jau ziņots, ka stājies spēkā spriedums, ar kuru par labu Lembergam no valsts nolemts piedzīt mantisko kompensāciju un tiesāšanās izdevumus - kopumā 405 latus (576 eiro) - saistībā ar nepatiesu ziņu izplatīšanu tā dēvētajā Grinberga lietā. Augstākā tiesa nosprieda Lemberga prasību pret Ģenerālprokuratūru par publicētu goda un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un mantiskās kompensācijas piedziņu apmierināt, proti, atzīt par nepatiesām, godu un cieņu aizskarošām prokuratūras tīmekļa vietnē www.prokuratura.gov.lv 2006.gada 31.maijā paziņojumā "Par apsūdzību Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam A.Lembergam" izplatītās ziņas un piedzīt par labu Lembergam mantisko kompensāciju.

Lembergs norāda, ka viņš jau iepriekš kompensācijās saņēmis morālā kaitējuma atlīdzību no Latvijas valsts 3000 latu (4269 eiro) apmērā par, kā uzsver Ventspils mērs, nepamatoti viņam celto apsūdzību Grinberga lietā un morālā kaitējuma atlīdzību no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 500 latu (711 eiro) apmērā saistībā ar nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu izplatīšanu, kā arī tiesāšanās izdevumus 438 latu (623 eiro) apmērā jeb kopumā aptuveni 5600 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas