Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prokuratūras šī gada prioritātes ir vardarbīgu noziegumu, krāpšanu un kontrabandas izmeklēšana

Prokuratūras šī gada pirmā pusgada prioritātes ir vardarbīgu noziegumu, krāpšanu un kontrabandas izmeklēšana, šodien gadskārtējā virsprokuroru sanāksmē paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Nemainīga prioritāte šogad ir kriminālprocesa uzraudzība un kriminālvajāšanas veikšana.

"Tāpat jāpievērš uzmanība smagu noziegumu izmeklēšanai, kas saistīta ar personu dzīvību apdraudējumu. Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors ir atzinis par aktuāliem noziegumiem šī gada pirmajā pusgadā visus kriminālprocesus, kas saistās ar cilvēku tirdzniecību, vardarbību pret nepilngadīgo, krāpšanu un piesavināšanos, ja tas saistīts ar mantisku kaitējumu nodarīšanu kredītiestādei vai valstij vai saistīts ar Eiropas Savienības fondu līdzekļu izlietojumu," pauda ģenerālprokurors.

Tāpat prokuratūras šī gada aktualitāte ir uzmanības pievēršana zādzībām no naftas vadiem, kontrabandai, kā arī neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm.

Ģenerālprokurors cer, ka pēc reorganizācijas krietni aktīvāk sākšot strādāt Muitas kriminālpārvalde, lai akcizēto preču kontrabandistus sauktu pie atbildības, nevis aprobežoties tikai ar preces atņemšanu.

"Pagājušā gada [Muitas kriminālpārvaldei] rezultāti ir tādi kādi ir un prasa vēl lielāku ieguldījumu. Kopumā tas attiecas uz visām izmeklēšanas iestādēm. Tas, ka aizturam vairāk kontrabandas kravas - cigaretes vai citas akcizētās preces -, bet šie noziegumi paliek neizmeklēti un personas netiek sodītas, veicina jaunu noziegumu rašanos, jo nesodītām personām, kurām atņemta prece, rodas vēlēšanās kompensēt savus zaudējumus," paziņoja Kalnmeiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas