Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PTAC brīdina par Ghetto Games pasākumā izmantotu atrakciju

Atrakcijas iekārtas Jump and Fly lietošana apdraud veselību un dzīvību, brīdina Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) un aicina neizmantot šo iekārtu. PTAC norāda, ka jau fiksēts nelaimes gadījums, izmantojot Jump and Fly.

Atrakcija Jump and Fly ietver nolēkšanu no pacēlāja platformas uz zemē novietota piepūšamā matrača. Atrakcija tika piedāvāta Ghetto Games organizētajā GG Fest Ventspilī no 27. līdz 29. jūlijam. Pakalpojumu piedāvāja SIA LGK Atrakcijas un biedrība Streetbasket. Pašlaik lieta saistībā ar atrakcijas Jump and Fly atbilstību normām ir izskatīšanā, un PTAC pieprasījis informāciju no iesaistītajām pusēm.

Līdz precīzai apstākļu noskaidrošanai PTAC iekārtas lietošanu ir apturējis, jo PTAC rīcībā nav apliecinājuma, ka atrakcija Jump and Fly atbilstu publisko atrakciju iekārtām noteiktajām drošības prasībām, savukārt atrakcijā izmantotais pacēlājs ir bīstamā iekārta, kas paredzēta darbu veikšanai augstumā. Šāda tipa pacēlājus ir aizliegts izmantot publiskai lietošanai izklaides pasākumos.

PTAC aicina neizmatot atrakciju Jump and Fly un atgādina - jebkāda apliecinājuma parakstīšana, ka klients pats apzinās riskus un uzņemas atbildību, neatbrīvo pakalpojuma sniedzēju no atbildības par nedroša pakalpojuma sniegšanu.

LGK Atrakcijas struktūrvienības vadītāja Agnese Līkuma portālam Diena.lv pavēstīja, ka "pirms katra lēciena, arī tad, ja tas tiek darīts atkārtoti, mēs katru reizi noinstruējam par drošības aspektiem katru dalībnieku. Tā pat pirms katras reizes, kad atrakcija tiek izmantota, dalībnieks parakstās par drošību. Ņemot vērā to, ka cietušais bija nepilngadīgs, parakstījās viņa vecāki".

Jaunietis lēcienu bija vairākas reizes jau veicis - pēdējā reizē lēciena brīdī jaunietis sabijās un ar rokām centās saķert izlekšanas platformas malu. Tā rezultātā, piezemēšanās brīdī jaunietis daļēji atsitās pret pūsli un noslīdēja uz asfaltu. Ar cietušo ģimeni esam regulārā saziņā un šobrīd norisinās atveseļošanās process.

Pašlaik PTAC izskata šo situāciju un, ja PTAC gala rezultātā lems, ka atrakcija nav droša publiskai lietošanai un tā ir jāizņem, tad tas arī tiks darīts, uzsvēra Līkuma.

Savukārt Ghetto Games projektu direktore Sanda Gertnere piebildusi, ka SIA  LGK Atrakcijas piedāvātā aktivitāte Jump and Fly izmantota jau vairākus gadus.

"Piedalīšanās šajā atrakcijā vienmēr notiek profesionāļu vadībā un ja lēciens notiek atkārtoti – katru reizi dalībnieks tiek noinstruēts par drošības aspektiem. Arī šajā gadījumā cietušajam zēnam, pirms piedalīšanās, tika dotas norādes kā pareizi izmantot atrakciju. Tā pat katrs dalībnieks, pirms lēciena, parakstās par to, ka uzņemas pilnu atbildību un ievēros drošības norādījumus – nepilngadīgu bērnu gadījumā, viņu vecāki parakstās. Nekavējoties pēc nelaimes gadījuma, cietušajam jaunietim tika sniegta medicīniskā palīdzība un šobrīd norisinās atveseļošanās process. Ar LGK Atrakcijām sadarbojamies jau vairākus gadus, kā arī vairākus gadus esam izmantojuši atrakciju Jump and Fly mūsu pasākumu ietvaros. Esam pārliecināti par SIA LGK Atrakcijas profesionalitāti. Mums ļoti žēl, ka tā ir noticis un novēlam jaunietim ātru izveseļošanos," viņa klāstījusi.

(pievienota pēdējās piecas rindkopas)

 

Top komentāri

ddd
d
Elbakjanam, Putina filmu filmētājam un austrumu darba stila slavinātājam tādi aizrādījumi maz uztrauc, dabīgā atlase kā sak.
to
t
jebalkanu dzīt ar s'u d a inu koku .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas