Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PTAC piemēro 3500 eiro sodu OC finance par bezatbildīgu aizņemšanos veicinošas reklāmas izplatīšanu

Februārī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemēroja SIA _OC finance _3500 eiro sodu par video reklāmas ar saukli Tavs otrais maks izplatīšanu, jo tā veicina patērētāju bezatbildīgu aizņemšanos, portāls Diena.lv uzzināja PTAC.

PTAC konstatēja, ka SIA OC finance, izplatot video reklāmu, tajā atainojis pāri restorānā, kuri maksāšanas brīdī saprot, ka pirkumam nav pietiekami naudas, lai apmaksātu vakariņas un reklāmā redzamais vīrietis izvelk otru maku, tādējādi simboliski tiek parādīts, ka tiek paņemts kredīts, lai veiktu apmaksu par izklaides pasākumu. 

PTAC secinājuši, ka šajā reklāmā ir izteikts aicinājums aizņemties, lai apmaksātu izklaides pasākumu un ir uzskatāms par tādu, kas aicina patērētāju saņemt kredītu nepārdomāti vai neizvērtējot tā nepieciešamību. PTAC ieskatā dažādi izklaides un atpūtas pasākumi nav primārās nepieciešamības vajadzības pakalpojumi, bez kuriem patērētājs nevarētu iztikt. Līdz ar to aicinājums aizņemties, lai apmaksātu rēķinu restorānā, ir uzskatāms par tādu, kas aicina patērētāju saņemt kredītu nepārdomāti vai neizvērtējot tā nepieciešamību.

Reklāma tika pārraidīta kanālā RīgaTV 24 laika periodā no 2015.gada 20. jūlija līdz 4. septembrim. 

17.februārī PTAC pieņēma lēmumu, ar kuru OC finance piemēroja naudas sodu 3500 eiro apmērā. Piemērojot sodu, PTAC ņēma vērā arī to, ka OC finance 2015.gada 20.maijā PTAC adresētā vēstulē jau apņēmās turpmāk neizmantot savās reklāmās uz izklaides pasākumiem balstītus scenārijus un sižetus, kā arī turpmāk atbildīgi izmantot saukli Tavs otrais maks, tomēr šīs apņemšanās neievēroja.

PTAC aicina reklāmas veidotājus un izplatītājus veidot patērētāju kreditēšanas reklāmu pārdomāti un atbildīgi, ievērojot normatīvo aktu prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas