Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Uzņēmuma rīkotais koncerts Dzintaru koncertzālē tika atcelts, bet desmitiem klientu tā arī nesaņēma atpakaļ naudu par biļetēm

PTAC SIA Sugar Media piemēro 18,7 tūkstošu eiro sodu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) 2018. gada 2. martā pieņēma lēmumu SIA Sugar Media par negodīgu komercpraksi piemērot 18,7 tūkstošu eiro soda naudu, kā arī uzlikt tiesisko pienākumu nekavējoties negodīgo komercpraksi pārtraukt.

Laika posmā no 2017. gada jūlija līdz 2017. gada oktobrim Eiropas patērētāju informēšanas centrā un PTAC no patērētājiem tika saņemtas 15 sūdzības par uzņēmuma organizēto divu dienu festivālu RetroBeachFest2017 Lietuvā un Egor Kreed koncertu Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

PTAC konstatēja, ka uzņēmuma organizētajā festivālā neuzstājās pasākuma programmā norādītie izpildītāji. Uzņēmums par spīti patērētāju sūdzībām nesamazināja pakalpojuma cenu un neatmaksāja naudu par festivāla biļetēm. Līdz ar to  PTAC secina, ka Sugar Media ne tikai nenodrošināja pakalpojuma sniegšanu atbilstoši līguma noteikumiem, bet arī maldināja patērētājus, sniedzot nepatiesu informāciju par izpildītājiem, kas uzstāsies festivālā RetroBeachFest2017. Kopā uz festivālu tika iegādātas 5000 biļetes, kuru cenas svārstījās no 18 līdz 29 eiro, un aptuvenais zaudējumu apmērs, ņemot vērā vienas biļetes cenu, ir vismaz 90 tūkstoši eiro.

Savukārt 8. augustā paredzētais Egor Kreed koncerts tika atcelts, bet nauda par nopirktajām biļetēm tika atmaksāta tikai daļai patērētāju, jo uzņēmums nav pārskaitījusi visus nepieciešamos līdzekļus biļešu tirdzniecības vietai SIA Biļešu serviss. Tādējādi nauda netika atmaksāta  par 61 biļeti par kopējo summu 3055,20 eiro. Šajā gadījumā uzņēmuma rīcība, nesniedzot pakalpojumu, kopsakarā ar apstākli, ka patērētājiem netiek atmaksāta par pakalpojumiem samaksātā nauda, būtiski negatīvi ietekmē patērētāju ekonomiskās intereses, radot patērētājiem būtiskus zaudējumus.

Lietas gaitā PTAC ir vairākkārt mēģinājis sazināties ar Sugar Media, pieprasot pārtraukt negodīgo komercpraksi un sniegt lietai nepieciešamo informāciju, taču uzņēmums nesadarbojās ar PTAC, lai noskaidrotu konkrētās lietas apstākļus, un neveica nepieciešamos pasākumus, lai novērstu negodīgas komercprakses īstenošanas rezultātā radītos zaudējumus patērētājiem.

Izvērtējot lietas apstākļus, PTAC atzīst uzņēmuma komercpraksi par negodīgu, maldinošu un profesionālajai rūpībai neatbilstošu, kā arī nolemj uzlikt  soda naudu 18,7 tūkstošu eiro apmērā un pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas