Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Publiskā LTV valdes locekļu amatu kandidātu diskusija - tomēr aiz slēgtām durvīm

Neskatoties uz uzstādījumu Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatu kandidātiem piedalīties publiskā diskusijā, tā pirmdien notiek aiz slēgtām durvīm, savukārt Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi skaidrojumos par to pauž atšķirīgus viedokļus.

Atbilstoši NEPLP izsludinātā konkursa uz LTV valdes locekļu amatiem nolikumu konkursa trešā kārta paredz, ka kandidātiem ir jāpiedalās NEPLP organizētā publiskā diskusijā, kas attiecīgi notiek pirmdien.

Taču tajā ļauts piedalīties vien konkursa komisijai, amata kandidātiem un LTV darbiniekiem. Citiem medijiem klausīties diskusiju ir liegts.

NEPLP loceklis Patriks Grīva žurnālistiem pirms diskusijas norādīja, ka ideja par slēgtu pasākumu neesot nākusi no NEPLP puses, turklāt piebilstot, ka kāds runājot nepatiesību. "Tāda tā ideja arī bija, ka būs iespēja medijiem," viņš sacīja.

Tajā pašā laikā uz to, ka šāds diskusijas formāts tomēr ir NEPLP lēmums, norādīja padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere. Vienlaikus viņa mudināja medijus saprast, "ko nozīmē publisks".

Uz jautājumu, kāpēc diskusija, kas solīta kā publiska, ir slēgta, Ķezbere atbildēja: "Protams, ka [tā ir] publiska, jo tā nav slēgta - tā nav četrās sienās ar kādu ļoti izmeklētu kompāniju. Tā ir publiska tamdēļ, ka LTV kolektīvs ir tie cilvēki, kas ar šiem vadītājiem tālāk strādās".

Ķezbere skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, lai LTV kolektīvs varētu atklāti runāt ar saviem potenciālajiem vadītājiem. "Mēs uzskatījām, ka šeit var būt pietiekami daudz tādas informācijas un sarunas, kas ir svarīgas LTV cilvēkiem," viņa teica.

Savukārt NEPLP pārstāvis Kalvis Gavars pauda, ka konkursa organizatoru, proti, NEPLP, lūgums bijis "šo diskusiju atstāt nepubliskajai telpai".

Nolikumā minētais diskusijas publiskums, pēc viņa teiktā, nozīmējot LTV valdes amata kandidātu un LTV darbinieku slēgtu sarunu.

"Tāpēc jau tā trešā kārta ir atklāta," teica Gavars, atklātumu skaidrojot kā citu mediju iespēju vēlāk intervēt LTV valdes amatu kandidātus, kā arī uzzināt LTV darbinieku viedokli.

LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte pauda, ka piedalīties pasākumā ir iespējams tikai LTV darbiniekiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NEPLP konkursā uz LTV valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos trešajai kārtai izvirzīti seši pretendenti.

Uz amatiem kandidē Latvijas zāļu ražotāja Olainfarm mārketinga tirgus datu analītiķis Einārs Giels, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa MIX Media Group mārketinga un reklāmas direktors Andris Māliņš, SIA GMI projektu īpašnieks Gints Miķelsons, biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu katedras viesdocents Jānis Rušenieks un Latvijas Televīzijas pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Tostarp nākamajā kārtā uz abiem amatiem kandidē trīs no sešiem pretendentiem - Juhņēviča, Māliņš un Rušenieks, savukārt Giels un Miķelsons kandidē uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet Valdmane-Rozenberga kandidē uz valdes locekles amatu.

Top komentāri

Kad šie mūdži reiz ellē nāks,
K
tad arī aiz slēgtām durvīm PALIKS. Bet citādi, NEPLS der tikai Radio un TV darbinieku NOĒŠANAI un jaunu upuru MEKLĒŠANAI.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
PĒC ŠĀ NOTIKUMA > VISA VALDE IR PADZENAMA AR SŪDAINU KOKU !!!
Pareizaisvirsraksts
P
Kaut visus locekļus tā pārbaudītu...!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas