Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pūce atkāpjas no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata

Juris Pūce (AP) nolēmis atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. Šāds lēmums pieņemts pēc skandāla, kas saistīts ar Rīgas domes stāvvietas izmantošanu, portālu Diena.lv informēja partija Latvijas attīstībai.


"Man ir kauns, ka es esmu tā rīkojies Latvijas sabiedrības priekšā un manu kolēģu partijā, un partiju apvienībā priekšā. Arī draugu un ģimenes priekšā. Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," teikts Pūces paziņojumā medijiem.

Pūce uzskata, ka radusies situācija liedz viņam pilnvērtīgi pildīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, tāpēc viņš šodien lūdzis Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) atbrīvot viņu no amata.

"Nevēlos, lai jau tā sarežģītā politiskā vide mazinātu sabiedrības uzticību, jo tikai un vienīgi ar sabiedrības atbalstu un sapratni valsts ir spējīga attīstīties, pārvarot grūtības. Šobrīd, cīnoties ar pandēmiju un tās sekām, sabiedrības uzticība valdībai ir ļoti svarīga," saka Pūce.

Vaicāts, vai saglabās Saeimas deputāta mandātu, Pūce aģentūrai LETA atbildēja apstiprinoši. Politiķim atgriežoties darbā Saeimā, savu deputātes amatu būs jāatstāj Dacei Bluķei, kura šajā amatā apstiprināta uz laiku, kamēr Pūce ieņem ministra posteni.

Taujāts par atbildi tiem, kuri sagaidītu politiķa atkāpšanos arī no Saeimas deputāta amata, Pūce skaidroja, ka par savu nepareizo rīcību politisko atbildību ir uzņēmies, atkāpjoties no ministra amata.

Pūce aģentūrai LETA atzina, ka vairākas reizes ir lietojis Rīgas domes deputātiem pienākošos caurlaidi, kas bija izsniegta viņa padomniekam, Rīgas domes deputātam Andrim Bačkuram (LA). Politiķis pauda, ka pēc Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska paziņojuma rīkojies emocionāli un ļoti nepareizi un ir pieļāvis kļūdu - nestāstot patiesību un maldinot sabiedrību.

Pūce pauda, ka šī situācija neietekmēs to, ka Attīstībai/Par! (AP) turpinās strādāt valdībā un koalīcijā. Attiecībā uz nākamo VARAM ministru Pūce pauda, ka AP virzīs jaunu kandidātu, bet par to vēl būs iekšēji jālemj.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas