Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PVD arī nākamgad plāno maksāt par nomedītajām meža cūku mātēm

Āfrikas cūku mēra (ĀCM) apkarošanas programmu, kurā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par katru nomedīto mežacūku mātīti medniekiem samaksā, plānots turpināt arī nākamgad, aģentūrai LETA pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzības daļas vecākais eksperts Mārtiņš Seržants.

"Ņemot vērā, ka meža cūku skaita samazināšana ir viens no efektīvākajiem šobrīd pieejamajiem ĀCM ierobežošanas pasākumiem, arī nākamajā gadā finansējums par nomedītajām meža cūku mātēm ir paredzēts," viņš sacīja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka meža cūku mātīšu medīšana ir iekļauta Eiropas Savienības (ES) līdzfinansētās ĀCM apkarošanas programmā, kurā mednieki var saņemt 50 eiro samaksu par nomedītajām meža cūku mātītēm. Lai saņemtu atlīdzību, medniekam kopā ar aizpildītiem dokumentiem PVD teritoriālajā struktūrvienībā bija jāiesniedz pierādījumi, ka nomedītais dzīvnieks ir sievišķā dzimuma īpatnis - astes gals un ādas fragments, kurā nepārprotami saskatāmi meža cūku mātīšu ārējie dzimumorgāni.

Pērn PVD kopumā no medniekiem pieņēma vairāk nekā 10 800 pierādījumus par nomedītām meža cūku mātītēm, kas ir par 23,3% mazāk nekā tika iesniegts gadu iepriekš.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014. gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas